Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dalan'ın aracını çalan hırsızı böyle takip etmişler

        Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre Kartal'da dün sabah meydana gelen olayda 2 kişi, Barış Dalan'ın oğluna ait cipi çalarak kaçtı. Barış Dalan'ın yakın koruması ve şoförü, hırsızları başka bir otomobille takibe aldı. Araçlarını çalınan cipin önüne kıran şoför ve koruma, cipe kaza yaptırdı.

        SIKIŞAN CİP KAZA YAPIYOR

        Olay anına ilişkin kamera görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüye göre kaçan cipi Barış Dalan'ın şoförü ve korumasının bulunduğu araç takip edip önüne geçiyor. Sıkışan cip kaza yapıyor. Takipteki araçtan inen 2 kişi, cipe doğru yöneliyor.

        Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Dalan'ın şoförü C.G. ve yakın koruması E.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polis, cipin içerisinde silahla vurulan 37 yaşındaki Cemil Özel'in kazadan önce mi, sonra mı öldürüldüğünü araştırıyor.

        KORUMAYA "KASTEN ÖLDÜRME" TUTUKLAMASI

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Kartal'da eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın cipini çaldıkları sırada silahla vurulan Cemil Özel'in öldürülmesi olayında gözaltına alınan 2şüpheliden biri tutuklandı.

        Kartal'da eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın oğlu Barış Dalan'ın cipini çaldıkları sırada Dalan'ın korumaları silahla vurulan Cemil Özel'in öldürülmesi olayında Ergin K. ve Cemal G. gözaltına alındı.

        "ATEŞ ETMEDİM, ARAÇ ÇARPINCA..."

        Adliyeye sevk edilen Cemal G. ifadesinde, ateş etmediğini belirterek, "Biz çalınma hadisesinin ardından şoförlüğünü Ergin K.'nın yaptığı araç ile önüne çıkarız düşüncesiyle hareket ettik. Bir müddet sonra araç önümüze çıktı. Ben elime silahı korkutmak için elime almıştım. Karşı tarafın aracı bize çarpınca tak tak ses geldi. Ben ateş etmedim. Ergin K. bana kafasından kan geliyor dedi. Silahı ona doğrultmadık. Elim tetikte bile değildi" dedi.

        "KASTEN ÖLDÜRME" TUTUKLAMASI

        Savcılıkça ifadesi alınan şüphelilerden Cemal G. tutuklanması istemiyle, şüpheli Ergin K'da adli kontrol altına alınması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Cemal G. "kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Ergin K. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        Olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "17.01.2019 günü saat 08.00 civarında İstanbul ili Kartal ilçesi Orhantepe mahallesi civarında C.Ö adlı şahsın ateşli silahla öldürüldüğünün ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı, yapılan ilk inceleme ve araştırmalara göre bölgede ikamet eden B.D’ın evinde güvenlik görevlisi olarak çalışan şüpheli C.G’in B.D’ye ait aracı ısıtmak amacıyla park halindeyken çalıştırıp eve geri döndüğü, bu esnada bir araçla üç kişinin olay yerine geldiği, bu araçtan inen C.Ö’nün B.D’ye ait çalışır vaziyetteki araca binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştığı, durumu gören şüpheli C.G ile B.D’nin şoförü olan şüpheli E.K’nin başka bir araçla hırsızı kovalamaya başladıkları, iki aracın yan yana geldiği esnada C.G’nin kullandığı silahtan çıkan merminin C.Ö’nün başına isabet ettiği ve şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği, yapılan sorgulama sonucu maktul C.Ö’nün hükümlü olarak kaldığı cezaevinden firar ettiğinin belirlendiği, olayın genel itibarıyla yukarıda bahsi geçtiği şekilde cereyan ettiğinin kolluk marifetiyle incelenen kamera kayıtlarından anlaşıldığı, aynı gün yakalanan şüphelilerin gözaltına alındığı, 18.01.2019 günü Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilip ifadeleri alınan şüphelilerden C.G’nin tutuklanması, E.K’nin ise adli kontrol altına alınması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla şüpheli C.G’nin tutuklandığı, şüpheli E.K hakkında da talebe uygun şekilde adli kontrol tedbiri uygulandığı, maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü hususları kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur" denildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa