Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika McKinsey açıklaması!

        Ankara Kızılcahamam'da partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

        "AK Parti ülkemizde 81 milyon, ülkemiz dışında da yüzlerce milyon kardeşimizi kucaklayan bir erdemler hareketidir. AK Parti hizmetkârlığına talip olduğumuz bu büyük milletin kendi partisidir ve böyle kalmaya da devam edecektir. İlk günden itibaren bu davaya emek vermiş herkes için AK Parti öz evladı gibidir. Bayrağı hep gençlere, yeni nesillere devretmenin çabası içerisindeyiz.

        "EMANET' KELİMESİ, 'EMİN' KÖKÜNDEN GELİR"

        Buradan gençlerimize özellikle seslenmek istiyorum. Sizlerden kendinizi AK Parti'nin ve onunla birlikte ülkemizin geleceğine en iyi şekilde hazırlamanızı istiyorum. Emanet kelimesi 'emin' kökünden gelir. Emin demek güvenilir, korku ve endişe duyulmayan demektir. Bizim gençlerimizin her birinin emin sıfatıyla kendilerini yetiştirerek emanete sahip çıkacaklarına inanıyorum.

        REKLAM

        Gençlerimizin iktisattan hukuka, sanattan sağlığa kadar her alanda en iyiler arasına girmesi gerekmektedir. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuuruyla ülkemize ve davamıza sahip çıkmaya hazır mıyız?

        "MİLLETİMİZE SADECE VEFA DEĞİL, CAN BORCUMUZ DA VARDIR"

        16 Nisan Halk Oylaması ve 24 Haziran Seçimleri milletimizle aramızdaki güçlü ilişkiyi bir kez daha gösterdi. Görüldüğü gibi AK Parti, geçtiğimiz 4 yılda yaklaşık 19 ile 26 milyon arasında oy almıştır. AB üyesi ülkelerin birçoğunun nüfusundan büyük olan bu sayılar çok ciddidir. Milletimize layık olmak için daha çok çalışmalıyız. Bizim milletimize sadece vefa değil aynı zamanda can borcumuz da var. Bunun için sadece partimize oy verenlere değil milletimizin tamamına en iyi hizmeti sunmak boynumuzun borcudur.

        "İKİ AYA KALMADAN DURUMU KONTROL ALTINA ALDIK"

        Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen, 2 aya kalmadan durumu kontrol altına aldık. Bunu söyleyerek asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz. Yaptığımız bir durum tespitidir. Ekonomide sorunlarımız yoK değil; tabii ki var. Seçimlerden sonra zaten reformlara başlamıştık. Ancak bu durumla yaşadıklarımız arasında öyle büyük bir oransızlık var ki işin içinde başka şeyler arıyoruz. Şu gerçeği aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde fırsatları da getirir. Devlet yönetimi olarak bu durumun üstesinden gelebilmek için çalışıyoruz. Bizler göreve geldiğimizde ülkenin durumu ekonomik olarak neydi? O krizden aldığımız Türkiye'yi nereye getirdiğimizi unutmayın. Biz bu işin nedenini de tedavilerini de biliyoruz. O yüzden kısa süre içerisinde toparladık.

        "MİLLETİMİZİ FIRSATÇILARA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

        Özel sektörümüz bu krizi fırsata çevirebilir. Yeniden toparlanma ve yükseliş dönemine girdiğimizi görüyorum. Bazıları işi fırsatçılığa çeviriyor. Döviz kuruyla alakası olmayan sektörlerde anlamsız fiyat artışları yapıldığı haberini alıyoruz. Bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçılara teslim etmeyeceğiz bunu böyle bilsinler. Bunlarla mücadele edeceğiz ve gereken yaptırımları yapacağız. Bizim ekonomi reçetimizde üretim vardır, tasarım vardır.

        "ANA MUHALEFETİN BAŞINDAKİ ZAT ŞUNU İYİ BİLSİN"

        Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle hedeflerimize ulaştıracağız. Her türlü yatırıma, desteğe açığız. Yeter ki bunun bedelini bize, egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar. İşte o zaman külahları değişiriz. Son günlerde finansal danışmanlık şirketi alınan bir şirket üzerinden yapılan tartışmalar ülkemizi aynı cendereye sokma gayretidir. Hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Ana muhalefetin başındaki zat şunu iyi bilsin, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın susmaması konusunda ne kadar kararlıysak bu konuda da o kadar kararlıyız.

        "TÜRKİYE'YE KİMSE YENİDEN DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKTİR"

        Biz geldiğimizde, IMF'Ye olan borcumuz 23 milyar dolardı. 2013'te bunu sıfırladık. Biz yeniden bu tırmanışı inşallah devam ettireceğiz. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlığın olmayacağını çok iyi biliyoruz. Kendi ayakları üzerindeki Türkiye'ye kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.

        "8 ŞEHİDİ, BİLSİNLER Kİ 800'LE ÖDEYECEKLER!"

        8 şehidimiz oldu. Ben 8 şehidimize şahsım, milletim adın Allah'tan rahmet diliyorum. Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Biz buralara onlar sayesinde geldik. Tüm ailelerine, milletimize başımız sağolsun diyoruz. Bir ölür bin diriliriz. 8 şehidimiz mi var, o teröristler bilsinler ki bunu en az 800'le ödeyecekler. Şu anda zaten Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te kaçacak delik arıyorlar. O deliklerde bunları bitireceğiz. Kandil'de bitireceğiz, Sincar'da bitireceğiz. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü yetmeyecektir.

        "MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ..."

        17 yıldır dedikodulara bakarak yönetecek olsaydık bu ülkeyi bir milim ileri götüremezdik. Türkiye düşmanlarının hepsinin kuyruk acısı var. Son yıllarda tüm terör örgütlerinin başını öyle ezdik ki, ne yapsalar yeridir. Peki, ülkemizin yaşadığı sıkıntılara ateşe benzinle koşar gibi yaklaşan ana muhalefetin başındaki şahsa ne diyeceğiz? Kendisini başbakanlığımız ve cumhurbaşkanlığımız döneminde belki de bin defa rezil ve kepaze ettik. Kendisinden kazandığımız tazminatların tutarını artık hatırlayamıyorum. Haktan, hukuktan öyle habersiz ki eline ne tutuşturulursa, mal bulmuş mağribi gibi grup konuşmasında anlatıyor.

        "BUNLARIN HAKİKAT GİBİ DERDİ YOK"

        İnternet ve sosyal medya çağında her türlü yalan bilgi, belge, görüntü oluşturabilirsiniz. Bunların hakikat gibi derdi yok. Bunların yöntemi çamur at izi kalsın yöntemidir. Eline verilen kağıtları, sonunda rezil kepaze olacağını bile bile, çıkıyor kürsüde anlatıyor. Son grup konuşması böyle yalanlarla doludur. Öyle şeyler söylüyor ki, cevap vermemeyi partime ve milletime hakaret olarak gördüğüm için topa girmek zorunda kalıyorum. Bazıları 'muhatap almayın' diyor. Bir değil, iki değil, üç değil. Türkiye'de ne kadar terörist, şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından övülüyor.

        "FİLİSTİN'LE İLGİLİ TEK KELİME ETMEDİ' DİYOR"

        Bu zatın Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğü yürüyüşte koltuğunun altına kimlerin olduğu görülüyor. Teröristlerle birlikte yürüyor. Bu zat son konuşmasında önce Kudüs meselesine girdi. Sonra hızını alamayıp, 'Erdoğan BM'ye gitti. Filistin'le ilgili tek kelime etmedi' diyor. Buna benim milletim inanmaz hele hele Filistinli hiç inanmaz. Orada Türk bayraklarıyla Filistinli'nin nasıl dolaştığını biliyoruz. Bu zatın adamlarının da benim Filistinli kardeşlerimin düşmanlarıyla nasıl olduğunu da biliyorlar. Etrafında ona bunları anlatacak bir Allah'ın kulu yok mu ya? Demek ki yok. Biz o konuşmamızda Kudüs'ü de anlattık, Filistinli kardeşlerimizi de anlattık.

        "FİLİSTİN DEYİNCE AKLA AK PARTİ GELİR"

        Sen önce kendine bir çeki düzen var. Kendine gel. BM Genel Kurulu'nda Amerika 7 oy aldı; biz 127 oy almak suretiyle Kudüs'ü bu noktaya taşıdık. Senin en ufak bir emeğin var mı bu işin içerisinde. Bunlar Filistin'in acısını hissettikleri için değil bunun üzerinden bize vurabileceklerini düşündükleri için bunu konuşmaktadır. Onda da çuvalladılar. Biz Filistin'le beraber yoğrulduk, beraber yoğrulmaya da devam ediyoruz. Filistin deyince akla AK Parti gelir, Gazze deyince akla AK Parti gelir. Şayet Müslümanlara güveni yoksa, gitsin diğer azınlıklara sorsun.

        "FATURANIN AKTÖRLERİ ARASINDA YERİNİ ALIYORSUN"

        Türkiye bir defa kriz yok. Türkiye'de ekonomiyle alâkalı bir manipülasyon var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun. Güya ziyaret ettiğimiz ülkelere para vermeleri için yalvarıyormuşuz. Ya ne kadar zavallısın? Biz bu ülkelerden özellikle ülkemize yatırımcı çekmeye çalışıyoruz. Biz kimseden para istemedik, istemiyoruz.

        Bu işlerin usulü, yöntemi, kuralları bellidir. Biz gittiğimiz her yerde ülkemizin potansiyelini anlatıyoruz. Muhattaplarımıza ülkemize yatırım davetinde bulunuyoruz. Ülkemize yatırımcı davet etmek şahsımın en başta gelen görevi değil mi? Kendilerinin sosyal sigortalar kurumunu nasıl batırdığını benim milletim çok iyi biliyor. Hastanelerde ilaç bulunamayan dönemi çok iyi biliyor milletim. Sen busun ya.

        "MÜŞTEREK BASIN TOPLANTISI YAPMAYIZ"

        Bunlar şimdi ne yapıyor? Yurtdışı ziyaretini de kendi ülkesini eleştirmek ve arzu edilmeyen iftiralar için kullanıyorlar. Son Almanya ziyaretinde 5 yıl 10 aya mahkum olan bir gazeteci vardı ya. Kaçtı oraya, orada da rahat durmadı. Bize haber gelince dedik ki, bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. Siz yaparsınız basın toplantısını. Biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız. Benim ülkemde ceza almış bir gazeteciyi siz orada barındırıyorsanız, bunun ortaklığa yakışır bir yanı yoktur. Aynı durum bizde olsa elinden tutar size teslim ederiz. Biz hep bunu uyguladık.

        "OYUNLARI BOZMAKLA MEŞGULÜZ"

        Ama biz maalesef ülkemize ihanet edenleri istiyoruz, elli dereden elli su getiriyorlar. Bu tüm Batı'da böyle. Artık biz anlatmaktan bıktık. Bu zat, hızını alamayıp, kimi ülkelerle ticaretimizi kendi paramızla yapmamızı da eleştiriyor. Eminim onlar da zamanla bu işin manasını kavrayacaklardır. Bu zat kendince büyük sandığı bir takım rakamları zikrederek, Türkiye'nin borcunu çeviremeyeceğini ima ediyor. Kim veriyor sana bu aklı? Dünyada kamu borcunun milli gelire oranı en düşük devletlerden biri Türkiye'dir. Biz ülkemizi faiz, enflasyon, kur şer üçgenine sıkıştırmaya çalışanların oyunlarını bozmakla meşgulüz.

        "SSK'YI DA BÖYLE BATIRDIN ZATEN"

        Cumhurbaşkanlığı külliyesiyle ilgili bunun iftiralarını dinlemekten bıktık. Hatırlarsanız külliyemiz ilk hizmete girdiğinde oraya gelmeyeceğini söylemişti. Altın klozetlerden falan bahsetti. Bunlar bu kadar iftira ile yetişmiş tipler. Dünyada başarı olarak gösterilen kamu-özel ortaklığı projelerini eleştirmesini mantıktan uzaktır. İşte üçüncü havalimanı, Bay Kemal, o da öyle. Üçüncü köprü, o da öyle. Bunlar nasıl yapılıyor, bunu öğren. Bay Kemal sen anlamazsın sen bu işten. SSK'yı da böyle batırdın zaten.

        MCKINSEY YANITI: BİZ BİZE YETERİZ

        Bu zat ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık şirketi (McKinsey) üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Tüm arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık bile almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz. Bu zata değil ama bu zatın hezeyanlarıyla aklı karışmış olan varsa izah etmek isterim. Evet, bir dönem Türkiye her şeyini Amerika'ya teslim etmiştir. Ama bu tek parti CHP ve milli şef İnönü dönemidir. Tek parti CHP'si tutmuş yapılan tüm fabrikaların kapısına kilit vurmuş. Savunma sanayi girişimlerini teker teker boğmuştur.

        "TÜRKİYE'Yİ SARSMIŞTIR AMA YIKAMAMIŞTIR"

        IMF'i söyledim. 2013'te biz borcu sıfırladık ve Türkiye'yi bu sıkıntıdan kurtardık. Son yaşanan hadiseler Türkiye'yi belki bir parça sarsmıştır ama asla yıkamamıştır. Çünkü bugünkü Türkiye ne 94'ün ne de 2001'in Türkiye'sidir.Turizmde tarihimizin en başarılı sezonunu geride bırakıyoruz. 40 milyon turisti ağırlıyoruz. Daha da artacak. Uluslararası yatırımcıların ilgisi, tüm fırıldaklara rağmen devam ediyor. Çok önemli temaslar var. Yakında bu müjdeleri inşallah paylaşacağız. Milletimiz geleceğine umutla bakıyor. Yaşananların geçici bir türbülans olduğunu çok iyi biliyor ve iktidarına güveniyor. Böylesine dönemlerde ülkelerin paradan çok morale ihtiyacı vardır. Böyle bir dönemde Türkiye'nin ABD'ye teslim olduğunu söylemek iş bilmezlik değilse ihanettir.

        "SAYIN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarının farkında olan partiler, milli konularda hassasiyet gösteriyorlar. Bu konuda Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Milli ve yerli olmak her yiğidin harcı değildir.Türkiye'de yerlilik, millilik konusunda en son söz söyleyecek olanlar hiç değilse ağızlarına alıp bu kavramları kirletmesinler. Milletimizin kimin projeyle koltuğa oturdulduğunu, yenilgi üzerine yenilgi almalarına rağmen orada tutulduğunu çok iyi biliyor.

        "AK PARTİ, SANDIKTAN KAÇAN BİR PARTİ OLMAMIŞTIR"

        Kimi zaman belediyelerde başarılı olan arkadaşlarımıza, Meclis'te ve parti yönetiminde görev veriyoruz, kimi zaman Meclis'te başarılı olan arkadaşlarımızı belediyelerde görevlendiriyoruz. Türkiye'ye önümüzdeki 4-5 yılda çok verimli hizmetler getirme imkanına kavuşacağız. AK Parti sandıktan kaçan bir parti olmamıştır. Ama şu bir gerçektir, seçim dönemlerinde zamanımızı saha çalışmalarına ayırmak durumundayız. Yeni yönetim sistemimiz, cumhurbaşkanı ve Meclis'in önünde 5 yıllık bir dönemi açarak istikrarı garanti altına alıyor.

        "YETERLİ OLAN GÖNÜLLERE GİRMEKTİR"

        Ülkemizin geldiği seviye itibariyle belediye hizmetleri artık sadece kaldırım, yol, kanalizasyon hizmeti olmaktan çıkmıştır. Bunları yapmak belediye başkanlarının boynunun borcudur. Hizmet gerekir ama yeterli değildir. Yeterli olan nedir, gönüllere girmektir. Artık belediye başkanı olacak arkadaşlarımızdan bunu istiyoruz. Ama gönül, tevazuu ile bunu başaracağız. Bunu başarmak zorundayız. Kapı kapı dolaşacağız. Alacaksın hanımını, beyini yanına, birlikte evleri dolaşacaksın. Gönüllere gireceksin. Buna karşılık belediyeler artık sosyal belediyecilik denilen hizmetlerle daha çok görülür hale gelmiştir. Sosyal belediyecilik deyince elbette akla önce AK Parti gelir.

        "VATAN TOPRAĞINI İHANETÇİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

        Bütün Güneydoğu'yu malum partinin belediyeleri çukurlarla her yeri kazdı mı? Devletin gönderdiği parayı Kandil'e yolladılar mı? Şu anda aynı uygulamayı Münbiç'in çevresinde yapıyorlar. Münbiç'in çevresine kanallar kazıyorlar. Bunların cibilliyeti aynı. Yeni dönemde bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Tedbirlerimiz var, şimdiden söyleyeyim. İlk hedefimiz bu vatan topraklarını ihanet içinde olanlara teslim etmeyeceğiz.Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandık ittifakı olarak bakmadık, öyle de bakmıyoruz. Adaylarımızın klasik belediyecilik hizmetleri yanında, sosyal belediyeciliği de en iyi şekilde uygulayacak isimler olması gerekir.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa