Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Covid-19 hasta ve vaka sayısındaki son durum ile TURKOVAC aşısıyla ilgili çalışmalar hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Ateş, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de vaka sayılarında katlanarak artış gözlemlenmeye başladığına işaret etti.

Ankara Şehir Hastanesinde yaklaşık bir ay öncesinde 50'ye kadar düşen vaka sayısının şu anda 1500'e kadar çıktığını belirten Ateş, bu vakaların yaklaşık yüzde 50'ye yakınının da artık pozitif saptandığını kaydetti.

"Bu da bize bu sayıların daha da artacağını ve bulaşın hızlı bir şekilde yayılacağını gösteriyor." diyen Ateş, bu nedenle aşılamada büyük bir performans gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "Çünkü aşılama sayıları da enfeksiyon vakaları gibi düşmüştü. Pandeminin en yaygın olduğu dönemlerde günlük 7, 8 bin aşı yaparken, bu aşılama sayıları 100 rakamlarına kadar düşmüştü. Bu son vaka artışıyla birlikte aşılanma sayılarında da ciddi bir artış oldu. Aşılanma oranlarına baktığımızda şu anda BioNTech daha fazla sayıda yapılıyor. Ama artık Türkiye'de, dünyada ve gelişmiş ülkelerde aşılanma çok fazla sayıda yapıldı. Bize gelen vatandaşın büyük bir kısmı 4. ve 5. doz aşılamayı yapan kişiler. Bundan dolayı 'hangi aşıyı yaptıralım?' sorusunu çok fazla alıyoruz. Benim kanaatim daha önce enfeksiyon geçirmiş ve aşılanmış olan kişilerde en güvenli aralıkta kalmakta fayda var. Bu da, 'inaktif aşıları gönül rahatlığıyla yapabiliriz' oluyor. Yani vatandaşlarımız 3. ve 4. dozlarını BioNTech yapabilecekleri gibi bununla birlikte CoronaVac ve TURKOVAC yapabilirler."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ