Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Çöp torbası cebinde, doğa dostun elinde" seferberliği
        • 4

          "YAYLACILARIMIZ ÇOK DUYARLI"

          Altun, Ayder Yaylası'na günde 4 kez çöp arabası gönderdiklerini, yaylalardaki çöpleri aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

          "Yaylacılarımız çok duyarlı. Çöp poşetleri ile biriktirdikleri çöpler için arayınca hemen alıyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz de bizim baş tacımız. Ne olur çöpleri yerlere atmayalım. Verdiğimiz çöp poşetleri ile geri getirin. Bitkisel yağları içerisine koyabilecekleri çöp konteynerleri yerleştiriyoruz. Doğayı çok temiz tutmamız lazım. Yaylacılarımız çöp gördükleri zaman çok üzülüyor bizi arıyor, onların attıkları çöpleri yol boyunca dolaşıp topluyor."

        • 5

          Elevit (Yaylaköy) muhtarı Naci Aydın ise son yıllarda doğal yaşama dönüş yapmak isteyenlerin sayısının arttığını söyledi. Yaylaya gelenlerin büyük bölümüne çöp poşeti dağıtmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Aydın, şu ifadeleri kullandı:

          "Çöpünü toplayıp çöp kutusuna atan çok az. Çöp poşetlerini otların arasından, dere kenarından topluyoruz. Burayı her gelen pisletirse buraya kimse gelmez. Annem hayvanlar yemesin diye sabahları çöpleri topluyor. 'Poşetleri bana getir. Ben toplayacağım' diyor. Yaşlı kadın tek başına nasıl toplasın. Yaşlı kadınsın 'toplama' diyorum ama dinlemiyor."

        • 6

          HANİFE NİNE İLERLEYEN YAŞINA RAĞMEN YAYLANIN ÇÖPLERİNİ TOPLUYOR

          Muhtar Naci Aydın'ın 84 yaşındaki annesi Hanife Aydın da atılan çöplerden dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "Kaç tane inek yedikleri çöplerden dolayı öldü. Yaylanın içine çöpleri atıyorlar, dilsiz hayvanlar koku ile gidip alıyor. Günah değil mi? Bize de günah" dedi.

        • 7

          İlerleyen yaşına rağmen çöp toplamayı bırakmadığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

          "Ben de sabahları elimden geldiği kadar çöp topluyorum. Bu yıl çöp fazla olmuyor. Bu yıl daha dikkatli davranıyorlar. Geçen sene çok uğraşıyordum. Çok ağladım. Her sabah kalkacaksın, inekler bağdan çözülünceye kadar çöp toplanır mı? Akşamdan, sabahtan topluyorum, yemesinler diye. Yaş gitti, 15 yaşında değilim, yapmasınlar, poşetlere koyup çöp bidonlarına atsınlar."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa