Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Çin'in yeni Kovid-19 kâbusu küresel bir felakete dönüşebilir"
        • 1

          Dünya, koronavirüs tedbirlerini büyük ölçüde geride bırakarak normal hayata dönerken, Çin "sıfır kovid" politikasını uzun süre sürdürmeye devam etti; ülkede gerçekleşen protestoların ardından, geri adım atıldı. Ancak Washington Post'ta yer alan habere göre, tutarlı bir geri dönüş stratejisinin olmaması nüfusu ve ekonomiyi tehdit ediyor.

        • 2

          Pandemi boyunca sert karantina tedbirleri ve zorunlu test gibi uygulamaların yapıldığı Çin'de 7 Aralık'ta tedbirlerin çoğu kaldırıldı. Ancak, tedbirlerin bir anda kaldırılması Pekin'i kasıp kavuran Omicron dalgasıyla beraber bıraktı, Omicron dalgasının yakında Çin'in geri kalanını da etkilemesi bekleniyor.

        • 3

          Sıfır vaka politikasından vazgeçilmesinin nedeni, yaşanan protestoları ve ekonomideki durgunluğunu ortadan kaldırmaktı. Ancak Washington Post'un haberine göre yeni yaklaşım, ekonomiye dolaylı bir darbe indirebilir. Üretim ve tedarik zincirlerinde yaygın bozulmalara neden olabilir. Çin'de üretim yavaşlarsa bunun etkileri dünyada da kesin bir şekilde hissedilecektir.

        • 4

          Vatandaşlar, panikle yiyecek ve soğuk algınlığı ilaçlarını stoklamaya başladı. Çin, enfeksiyon verilerini bildirmeyi bıraktı ve her yerde bulunan Kovid-19 izleme uygulamasını devre dışı bıraktı. İnsanlar, dışarı çıkma özgürlüğünün tadını çıkarmak yerinde, endişeye kapıldı.

        • 5

          60 yaş ve üzerindekiler arasında sadece yaklaşık yüzde 69'u takviye aşı oldu. Yapılan tahminlere göre, gelecek yılın başlarında Çin'de 1 milyonu aşkın kişi hayatını kaybedebilir.

        • 6

          Diğer yandan Çin, Kovid-19 istatistiklerinin tutulmasına getirdiği yeni standartla sadece virüse bağlı zatürre ve solunum yetmezliğinin sebep olduğu ölümleri kayda geçireceğini bildirdi.

        • 7
        • 8

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa