Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Çeçen Schwarzenegger' Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi

        Daha önce 4 bin 105 şınav çekerek rekor kıran ama resmi kayıt alınmadığı için rekoru geçersiz sayılan 5 yaşındaki Çeçenistanlı Rahim Kuriyev, 3 bin 202 şınav çekerek Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

        İHA'nın haberine göre geçtiğimiz ay babasının kamera kurarak rekor denemesi yapan ve 4 bin 105 şınav çekerek bu rekoru elde eden kişi unvanı alan 5 yaşındaki Rahim Kuriyev’in rekor için görüntülerle yetkililere başvurusundan sonra yetkililer tarafından yerinde tespit edilemediği için reddedilmişti.

        Buna rağmen tüm dünyanın ilgisini üstüne çekmeyi başaran Rahim Kuriyev, aynı zamanda Çeçenistan’ın da en popüler kişilerinden biri haline gelmişti. Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Çeçenistan’ı dünyaya tanıttığı için rekortmen çocuğa son model bir araba hediye etmişti.

        BU KEZ RESMEN REKOR KIRDI

        Rekoru kabul edilmeyen Rahim Kuriyev’in babası, prosedüre uygun olarak yeni bir başvuru yaptı. Başvuru kabul edildikten sonra Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov’un da katılımıyla özel bir organizasyon gerçekleştirildi. Televizyonlardan canlı yayınlanan organizasyonda 5 yaşındaki Kuriyev, yetkililerin huzurunda 2 buçuk saatte 3 bin 202 şınav çekerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Kuriyev’in resmi başarısı Rusya’da ve Çeçenistan’da büyük sevince yol açtı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa