Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Otomotiv endüstrisinin ünlü yöneticilerinden Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın eski CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un, Japonya'daki ev hapsinden Lübnan'a kaçışı belgesel oldu.

Eski CEO'nun, profesyonel hayattaki yükselişi, kariyerinin zirvesindeyken Japonya'da yolsuzluk suçlaması ile tutuklanması ve Japonya'da tutulduğu ev hapsinden kendi memleketi olan Lübnan'a kaçışı, olayların tanıkları tarafından belgeselde izleyicilere aktarıldı.

Netflix'in 'Kaçış: Carlos Ghosn'un İnanılmaz Hikayesi' isimli belgeselinde, Carlos Ghosn'un, Japon otomotiv üreticisi Nissan'ı iflasın eşiğinden kurtaran bir 'kahraman' figüründen, nasıl bir suç şüphelisine dönüştüğü farklı perspektiflerden anlatılıyor.

Belgesel, Ghosn'un 1996 yılında Renault saflarına katılması ile başlıyor. Hatırlanacak olursa, o dönem, Renault 5.3 milyar frank zarar açıklarken, 10 yıl sonra ilk kez borçlanmıştı.

Dönemin Renault CEO'su Louis Schweitzer, hem şirketin kötü gidişatına son verebilecek bir profesyonel, hem de kendinden sonra şirkete CEO olabilecek bir isim aradığını, "Carlos Ghosn ile ilk kez bu kapsamda görüştüm. Onunla ilk görüşmemizde zekasından etkilendim ve hemen işe almaya karar verdim" sözleri ile belgeselde anlatıyor.

Böylece, Michelin'de geçirdiği 18 yılın ardından Ghosn, 1996 yılında Başkan Yardımcısı olarak Renault'a katılmış oluyor.

'MALİYET KISICI'

Belgeselde, Carlos Ghosn'un iş hayatı ve karakter özelliklerine de yer veriliyor.

Örneğin, göreve geldikten sonra ilk iş olarak Renault'un Belçika fabrikasını kapatma kararı alan Ghost'a, medya tarafından 'maliyet kısıcı' lakabı takıldığından bahsediliyor. Belçika fabrikasında 3 bin kişinin işsiz kaldığı, fakat bu karar ile Renault'un yeniden kârlı bir yapıya döndüğü de izleyiciye anlatılıyor.

Haberi Hazırlayan: Yiğitcan Yıldız
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ