Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA! Mustafa Cengiz'den sert açıklama - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, 22 Eylül'de, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 29 Eylül'de düzenlenmek üzere karar aldıkları olağanüstü genel kurul toplantısını ertelemeyeceklerini söyledi.

        Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşan Cengiz, olağanüstü kongrede yetki isteyecekleri konularla ilgili üyelere bilgi verdi.

        Cengiz, özellikle gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunda isteyecekleri yetkiyle ilgili eleştirilere değinerek, "Bu tartışmalar önceki başkanlarımız döneminde de oldu. Zaten bu konularda önceki yönetimlerin aldığı yetki bizde de var. Galatasaray, dernekler yasasına tabi olduğu için yeni imar yasası ve mevzuata uygun olarak bu konuda yeniden genel kuruldan onay almak gerekiyor. Aksi takdirde bizim işler durabilir. Ben bütçe yetkisi istiyorum. Bakın bu yetki Dursun Özbek ve Yarsuvat’a verilmiş. Sayın Yarsuvat belge elimde imzanız burada. Siz bu yetki verilemez diyorsunuz ama siz almışsınız. Beni eleştiren eleştirsin ama arka bahçelerde yok 'onu satacak' yok 'bunu satacak' diye konuşmayın. Konuşma yeri burasıdır. Sattığımız bir şey yok. Bu böyle bilinsin. Galatasaray mali olarak eksiden artıya geçiyor. Ben alkış istemiyorum, tebrik istemiyorum, bilin istiyorum.

        Divan üyeleri gerektiğinde, yanlış yapıldığında cevabı tokat olarak verir ama şunu iyi bilin ben tokat yiyenlerden değilimdir. Edebimle geri çekilirim. Benim şu an Divan’dan istediğim kendileri almışlar imzaları burada ama o yetkilerin verilmesi büyük hata diyorlar. Sayın Dursun Özbek ve Sayın Yarsuvat’a niye verdiniz? Kemerburgaz arazisi ne oldu? Kullanılamıyor. Başka bir araziyi Galatasaray adına tahsis ettik. Burada konuştuklarınız güzel ama devlet öyle demiyor. O işler öyle olmuyor.

        Galatasaray mali olarak uzun süre sonra zarardan kar durumuna geçiyor. Projelerimiz belgeli, arsa anlaşmalarımız belgeli. Yetkiyi vermezseniz bunlar durmak zorunda. Dursun diyorsanız vermeyebilirsiniz, yapacak bir şey yoktur. Devlet kanadında işler farklı yürüyor. Devlet ile yaptığımız arazi anlaşmaları var, onlardan bize maliyet çıkartmamaları gerek. Buradan söylüyorum."Daha önce Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanlarım da aynı yetkileri aldı. Burada hiçbir plan ve proje yok. Biz plan ve proje yaptığımızda tekrar sizin karşınıza geleceğiz." diye konuştu.

        Mustafa Cengiz, zamanının tamamını Galatasaray için harcadığını dile getirerek, "Gizli, el altından bir şeyler yapacak karaktere sahip değiliz. Ben kendi işime gidemiyorum, gitmiyorum. Arkadaşlarımın çoğu da öyle. Bütün zamanımı Galatasaray'a veriyorum. Bunu takdir ya da oy almak için söylemiyorum. Çocukluğumdan beri yaşadığım bir heyecanın içindeyim. Yanlış yaptığımda edebimle geri çekilirim." ifadelerini kullandı.

        Galatasaray Adası ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini aktaran Cengiz, "İçiniz rahat olsun. Galatasaray Başkanı olarak konuşuyorum. Galatasaray Adası'yla ilgili bilginiz dışında hiçbir şey yapmayız. Adayla ilgili hiçbir ters tasarrufumuz, gizli ajandamız, Bizans oyunumuz yok. Otel inşaatını devam ettirmemiz gerekiyor. Dursun Özbek'e olan borcumuzu Abdurrahim bey ile üstümüze almaya çalışacağız. Bu, yüksek bir rakam ama söylemeyeceğim; ailem duymasın. Yaptığımız başka şeyler de var da söylenmez." değerlendirmesinde bulundu.

        Mustafa Cengiz, mali açıdan önemli bir mücadele verdiklerini vurgulayarak, "Olağanüstü genel kurulu erteleyemeyiz, halının altına süpüremeyiz. Çok büyük bir ekonomik savaş veriyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız hasılat 1 milyar 187 milyon lira, harcamamız da 1 milyar 184 milyon lira. 3 milyon lira kardayız. Zaten UEFA bunları gördüğü için ikinci defa katılma hakkı verdi. Bunu unutmayın." şeklinde görüş belirtti.

        GENEL KURUL KARARI ALINMIŞTI

        Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, bazı konularda yetki talep etmek amacıyla olağanüstü genel kurula gitme kararı almıştı.

        Genel kurulda Mustafa Cengiz yönetimi, 2018 yılı hesap dönemi bütçe revizyonu, finansal işlemler, çoğunluk hissesi muhafaza edilmek kaydıyla şirket hisseleri üzerinde tasarrufta bulunma, gayrimenkul işlemleri, Kemerburgaz'da yapılacak yeni tesislerle ilgili işlemler ve yeni spor salonu inşası konularından genel kuruldan yetki talep edecek.

        Genel kurulda üyelerden yetki istenecek konular arasında, Galatasaray Basketbol Anonim Şirketi ve Galatasaray Voleybol Anonim Şirketi'nin kurulmasının da olması dikkati çekmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa