Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde zeytinlik alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alanda da etkili olan yangın kontrol altına alındı.

        Ayvacık'ın Küçükkuyu beldesine bağlı Bahçedere köyü yakınlarındaki zeytinlik alandan duman yükseldiği ihbarı üzerine, 3 arazöz, 1 ilk müdahale aracı ve 48 personel bölgeye sevk edildi.

        Yer ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından rüzgarın etkisiyle zeytinlik alandan ormanlık alana sıçrayan yangını söndürme çalışmalarına destek Dardanos ve Edremit'te konuşlu yangın söndürme helikopteri ile Çanakkale ve Edremit havalimanında konuşlu uçaklar yangın mahalline hareket ettirildi.

        Havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

        Yörede yaşayan Ahmet Kahraman, söndürme çalışmalarına destek verdiği sırada yangından etkilendi. Vücudunda ikinci derece yanık meydana gelen Kahraman, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

        Yangın nedeniyle 15 dönüm orman dışı alan zarar gördü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa