Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Aralık ayının gelmesiyle beraber gözler asgari ücret görüşmelerine çevrilecek. Türkiye genelinde pek çok şirketin maaş zammı kararında asgari ücret zammını göz önünde bulundurması sebebiyle söz konusu görüşmeler tüm çalışanlar tarafından takip edilecek.

Bu kritik sürece girilirken bugün TÜİK büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre Türk ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5.9 büyüdü.

TÜİK verilerine göre üçüncü çeyrekte işgücü ödemelerinin cari fiyatlarla Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı yüzde 32.2 oldu. Maaş ödemelerinin ekonomi içerisindeki payı olarak da belirtilen bu oran 2023'ün ikinci çeyreğinde yüzde 34.3, geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 26.1 seviyesindeydi. Dolayısıyla bir önceki çeyreğe göre maaş ödemelerinin payında 2.1 puanlık bir düşüş yaşansa da geçen yılın aynı çeyreğine göre 6.1 puanlık artış kaydedildi.

Buna karşılık şirket kazançlarının payı üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 3.2 puan artarak yüzde 47 oldu. Şirket kazançlarının payı geçen yılın aynı çeyreğine göre ise 8 puan geriledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ