Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSAveYalova'da 16 devre mülk sahibinden, 'Yerlerinizi yüksek fiyata yabancı turistlere satacağız' diyerek, 'tanıtım parası' adı altında ücret alarak dolandıran 10 şüpheli, operasyon ile yakalandı.

        Bursa ve Yalova'da 16 devre mülk sahibi, lüks araçlar ile alınıp götürüldükleri 5 yıldızlı otellerde 'Yerlerinizi yüksek fiyata yabancı turistlere satacağız' denilerek tanıtım ücreti alındığını, 'Hesap hareketlerinizi kontrol edeceğiz' bahanesiyle de cep telefonlarındaki mobil banka hesaplarından kredi çekilerek, dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

        TANITIM YAPILAN OTELE BASKIN

        Ekipler, şüphelilerin kendilerini zengin göstermek için kaldıkları 5 yıldızlı otellerin toplantı salonlarını kiraladığını ve aynı zamanda mağdurları ikametlerinden lüks otomobiller ile alarak otele getirdiklerini belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından, 19 Ekim'de Bursa'da tanıtım yapılan otele baskın yapıldı. Suçüstü yakalanan 5 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve tanıtım toplantısı yaptıkları salonda yapılan aramalarda, şifreli yazışmaların olduğu dijital materyaller ele geçirildi. Polis, daha sonra Bursa'da 2, Sakarya'da 2 ve Düzce'de 1 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa