Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Bursa Haberleri

BURSA (AA) - Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gürsu Temsilciliği, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için 41'inci yardım tırını gönderdi.

Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Merkez Cami önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gürsulu vatandaşlar sayesinde hazırladıkları 41'inci tırı Suriye'ye göndereceklerini söyledi.

Kilis ve Hatay'da bulunan sığınmacı kamplarını ziyarete gideceklerini belirten Makas, "Gürsu Kardeşlik Platformu ve bu işin lokomotifi Bursa İHH Gürsu Temsilciliği vasıtasıyla buradan 40 tane tır yolladık. Yine Kilis'te de kampa gidip orada ümmetin kanayan yarası olan bu Suriyeli kardeşlerimize ensar, muhacir kardeşliği noktasında yardımlarınızı iletecekler. Onun için 41'inci tır bizim için çok anlamlı." diye konuştu

Yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür eden Makas, "Bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe, Cumhurbaşkanımızın ABD'deki temaslarında, BM'de de belirttiği üzere, 'Bu ümmet, bu milletin önderliğinde, dünyanın 5'ten büyük olduğunu, tüm insanlığa öğretecek' ve sadece ümmetin değil insanlığın kurtuluşu yine bu Anadolu topraklarından başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Gıda, kırtasiye ve tıbbi malzemeler bulunan yardım tırı, dualarla Suriye'ye uğurlandı.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri