Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bu yüzler 2018'e damga vurdu!

        2018'deöne çıkan, manşetlere oturan isimleri Habertürk olarak sizler için bir araya getirdik. İşte Türkiye'nin unutamadığı 2018'e ilişkin hafızalarda kalan olayların kahramanları...

        Bosna'da toplama kampında bir deri bir kemik bırakılan Fikret Aliç.

        "Yıllarca o kapağa bakamadım!"

        Bosna iç savaşında, Tmopolje Toplama Kampı'ndaki fotoğrafı TIME'a kapak olan Bosna savaşının sembol isimlerinden Fikret Aliç, esir tutulduğu kampın önünde objektiflerin önüne geçti. Aliç, "Savaştan önce hayallerim vardı, aşıktım, evlenecektik. Şimdi her gece kâbus görüyorum. Aç kalamıyorum. Ramazanda oruç tutamıyorum" dedi. Aliç, esir tutulduğu toplama kampının önünde, "Beni inek gibi ot yemeye zorladılar" diye konuştu.

        Ali Yardım (solda), çocuklarını katlettikten sonra intihar etti. Dilek Yardım ve hayatta olmayan iki kızı (sağda).

        En ön safa geçti, "emzik"le veda etti!

        İstanbul Maltepe'de eşiyle boşanma davaları süren Ali Yardım (29), mahkemenin verdiği çocuklarını görme hakkını kullanarak hafta sonu kızları Miray Hira (5) ve Elif Mina'yı (4) anneleri Dilek Yardım'dan aldı. Ali Yardım eşini arayıp, "Birkaç gün daha kalsınlar" diyerek ikna etti. Daha sonra eşini arayan Ali Yardım, "Çocuklarını öldürdüm" dedi ve telefonu kapattı.

        Eve koşan anne kızlarının cansız bedeniyle karşılaştı. Cani baba, 2 minik kızını tüfekle öldürüp intihar etmişti. Dilek Yardım cenaze namazında kızının emziğini boynuna takıp, en ön safa geçerek herkesin yüzünü önüne eğdirdi.

        Şehidi, Türkiye uğurladı!

        Terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'ndan şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ı, Karabük'te on binler sonsuzluğa uğurladı.

        Afrin'de şehit olanAstsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar.

        Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın cenaze töreninde drone ile çekilen fotoğrafta, törene katılanların Türkiye silueti oluşturması tüm yurdu duygulandırdı.

        Abuzer Sayan'ın, bu çiftlikte genç kızlara silah zoruyla cinsel istismarda bulunduğu basına yansıdı.

        12 suçtan sabıkalıydı, istismar çiftliği kurdu!

        Kadına yönelik şiddet de cinayet de bu yılda devam etti... İstanbul Kayışdağı'nda, yurttan kaçan bazı kız öğrencilerin boş arazide, 24 saat köpeklerle korunan bir kaz çiftliğinde tutulduğu tespit edildi. Köpekleri bayıltarak çiftliği basan polis, 4 küçük kızın silah tehdidiyle uğradığı cinsel istismarın görüntülerinin olduğu CD'leri buldu. Çocuk kaçırma dahil 12 suçtan sabıkalı olan Abuzer Sayan olayla ilgili olarak gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

        Muradiye Bektaş (solda) ve onu belediyede öldürüp intihar eden Bülent Özyürek (sağda).

        Koca şiddetinden kaçtı, sevgilisi öldürdü!

        İstanbul Esenyur'ta işlenen kadın cinayetlerinden birisi geçen yıla damga vurdu. Erkek vahşeti Muradiye Bektaş'ın peşini bir türlü bırakmadı. Şiddet gördüğü kocasından boşanan Muradiye Bektaş, kocası için "uzaklaştırma" kararı aldırdı. Belediyede birlikte çalıştığı Bülent Özyürek'le ilişki yaşamaya başladı. Bülent Özyürek, eski eşiyle barışma kararı alan Muradiye Bektaş'ı belediyenin içinde vurduktan sonra intihar etti.

        Mina Başaran ve arkadaşları, Dubai'ye, bekârlığa veda partisi düzenlemek için gitmişti.

        Bekârlığa veda fotoğrafı...

        Kaptan pilot Beril Gebeş ve 2. pilot Melike Kuvvet idaresindeki Challenger 604 tipi iş jeti, Dubai'den havalandıktan sonra teknik arıza bildirimi yaptı. İddiaya göre İran hava sahasında alçalma izni istedi. Ancak ani irtifa kaybı yaşayan uçak dağlık alana düştü.

        Uçuş ekibi, Mina Başaran ve arkadaşları dönüş yolunda yaşanan kazada hayata veda etti.

        Başaran Holding'in veliahtı olan Mina Başaran (28), işadamı Murat Gezer ile 14 Nisan'da evlenecekti. 7 arkadaşıyla bekârlığa veda partisi için Dubai'ye giden gruptan hayatta kalan olmadı. Yaşanan facia, hafızalardan çıkmadı.

        Çay bahçesinde çalışırken Çiftlik Bank dolandırıcılığına başlayan firari Mehmet Aydın.

        Çiftlik Bank vurgunu...

        Son yılların en büyük saadet zinciri dolandırıcılığı olan Çiftlik Bank soruşturması, CEO Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığının belirlenmesiyle ortaya çıktı. Aydın'ın İstanbul Beykoz'daki kartal yuvasını andıran 3 katlı havuzlu lüks dolandırıcılık villasına Mali Şube tarafından baskın yapıldı. 511 milyon liralık Çiftik Bank vurgunundan geriye sessiz bir villa, boş bir çiftlik, ağzı açık boş bir kasa ve kağıt öğütme makinesi kaldı.

        Gineli arkadaşı Mamadou'yu kurtarmaya çalışırken kalbi duran sonra da yaşamını yitiren Ersin Topal.

        Dünyaya kardeşlik dersi verdi!

        Fransa'nın başkenti Paris'e 15 yıl önce yerleşen Topal Ailesi'nin oğlu Ersin (11), oynarken göle giren ve çırpınmaya başlayan Gine asıllı Fransız arkadaşı Mamadou'yu (10) kurtarmak için suya atladı. Ancak iki çocuk birlikte suya gömüldü. Mamadou orada can verirken Ersin'in yeniden çalıştırılan kalbi 10 saat dayanabildi. Baba Topal, "Oğlum arkadaşı için öldü. Siyahmış, beyazmış, Fransız'mış; hepsi geldi acımızı paylaştı" dedi.

        Ankara'da katledilen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara.

        Eylül ve Leyla yüreğimizi kavurdu!

        Ankara Polatlı'ya bağlı Uzunbeyli Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara günlerce arandı. Ailenin tutuklanan komşusu Uğur K.'nın evinde kanlı bir eldiven bulundu, otomobilin arka koltuğunun da kısa süre önce yıkandığı belirlendi. Uğur K.'nın eldivenindeki DNA örneği, Eylül'ün babasınınkiyle örtüştü. Minik Eylül'ün cansız bedenine bir elektrik direğinin dibinde ulaşıldı. Eylül'ün babası, zirai sulama işini Uğur K.'ya vermediği için kızının katledildiğini söyledi.

        Ağrı'da katledilen 4 yaşındaki Leyla Aydemir.

        Eylül'den birkaç gün sonra ise Ağrı'da bayramın ilk günü gittiği dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün haber alınamayan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni bir köylü tarafından dere yatağında bulundu.

        Çorlu'da, 24 kişinin can verdiği tren kazasının ardından hafızalara kazınan 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel.

        Oğuz Arda daha 9 yaşındaydı...

        Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında temmuz ayında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonu devrildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kazada 24 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi de yaralandı. Acı kazada 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel babası Hakan Sel ile birlikte hayatını kaybetti. Oğuz Arda, Türkiye'yi ağlatan kazanın sembol ismi oldu.

        Papağanını öldüren Murat Özdemir.

        Köpeğinden papağınına hayvana şiddet!

        Haziran ayında Sapanca'da ormanlık alanda 4 bacağı da kesilmiş halde bulunan yavru bir köpeğin ölümü Türkiye'nin unutamadığı olaylar arasında yer aldı. Hayvana şiddete yönelik ağır cezaların Meclis gündemine gelmesine neden olan olay maalesef dehşetin önüne geçemedi. Türkiye son olarak bir yarışma programına katılıp diskalifiye edilen Murat Özdemir'in, papağınını katletmesine kanı donarak şahit oldu!

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa