Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Boris Johnson: Kaşıkçı'nın katilleri ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarılmalı

        İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Amerikan CNN International için bir makale kaleme alarak Cemal Kaşıkçı cinayetini değerlendirdi.

        Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü gün ve öncesinde Suudi Arabistan'ın planlarından şüphesi olmadığını vurgulayan Johnson, "Ayrıca, bu mide bulandırıcı suikastın Suudi Arabistan yönetiminin en üst makamlarından geldiğinden de şüphem yok." görüşünü paylaştı.

        "CİNAYETİN HALI ALTINA SÜPÜRÜLMESİNİ İSTEYENLER VAR"

        Johnson, Kaşıkçı cinayetinin üzerinden bir aydan fazla süre geçmiş olmasına rağmen hala cesedin bulunmadığına ve güvenilir bir açıklama yapılmadığına dikkati çekerek, "Beni bu konuda endişelendiren asıl şey adli detaylar değil. Benim asıl endişem asıl konu şu; katiller ya da en azından bu cinayetin emrini verenlerin yaptıklarının yanına kalması. Umarım yanılıyorumdur. Bu konunun tamamen halının altına süpürülmesini açıkça tercih eden birçok güçlü insan var. Ortadoğu'daki duruma bakıp, bu soruşturmanın mantıklı bir şekilde sonuçlanmasına bizim gücümüzün yetmeyeceğini düşünen çok insan olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

        Johnson, makalesinde, "Cemal Kaşıkçı'nın katilleri ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarılmalı ve adalet yerini bulmalıdır." ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa