Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'te Türk Kızılay Bitlis Şubesi Gönüllüleri ile İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, gittikleri köyde çocukların sağlık taramasını yaptı, oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

        "Sağlıklı Köy Okulları Projesi" kapsamında Türk Kızılay'ın genç gönüllüleri ile İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, Karınca Köyü İlkokulu'nda bir araya geldi.

        Sağlık Müdürlüğü ekipleri köydeki çocukların sağlık taramasını yaptı, genç gönüllüler de okulda yüz boyama etkinliği düzenledi, müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

        Proje kapsamında böyle bir faaliyet yürüttüklerini anlatan Genç Kızılay Bitlis İl Başkanı Saffet Soyugüzel, "İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizle minik kardeşlerimizin el, tırnak, ağız, diş ve göz muayenelerini gerçekleştiriyoruz. Bu taramaların ardından Kızılay'ın tanıtımını yaptık. Kardeşlerimize hediye takdim ederek oyunlar oynadık." dedi.

        Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Doktor İrem Elif Çetintaş ise "Halk Sağlığı Başkanlığımızın temin ettiği diş macunu, diş fırçası ve takip çizelgelerini çocuklarımıza dağıttık. Uzman hekimlerimizle tüm çocuklarımızı taramalardan geçirip, bilgilendirmeler yaptık. Bazı çocuklarımızın hastanelere sevk işlemlerini gerçekleştirdik. Sağlık ekiplerimiz sahada hem mobil tarama yapıyor hem de aşı kampanyası için ev ev dolaşıp eksik aşılı çocuk kalmasın diye çalışma yürütüyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa