Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Bitcoin Nvidia ekran kartı satışlarını vurdu - Teknoloji Haberleri

        Kripto para birimleri piyasasında görülen sert düşüş, Silikon Vadisi´nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Nvidia’yı da vurdu. Şirketin NasdaqEndeksi'nde işlem gören hisseleri bir günde yüzde 17 değer kaybetti.

        Bilgisayar ve oyun konsolları için grafik kartları üreten Nvidia’nın bu ürünleri, yüksek işlemci kapasitesi nedeniyle özellikle kripto para madenciliğinde de yoğun olarak kullanılıyor. Ancak Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinin gözden düşmesi, Nvidia’yı da oldukça derinden etkiliyor.

        2017 yılındaki Bitcoin rüzgarını arkasına alan şirketin hisseleri geçen yıl yüzde 87 artışla 107 dolardan 200 dolara çıkmıştı. 2018 yılının 1 Ekim’inde 289 dolarla tarihi zirvesini gören Nvidia hisseleri, son bir buçuk ayda yüzde 30 değer kaybetti.

        REKLAM

        Şirketin hisseleri dün kapanış sonrası işlemlerde yüzde 17 daha düşerek, 167 dolara kadar düştü. Böylece şirketin piyasa değeri de 100 milyar dolar sınırına geriledi. Bu rakam, Nvidia’nın Ağustos 2017’den bu yana olan en düşük seviyesi.

        Böylece bu yılın akim ayı başında 175 milyar dolarlık piyasa değeriyle rekor kıran Nvidia, yaklaşık 6 haftalık süreçte 75 milyar dolar eridi.Her ne kadar asıl işinin oyun olduğunu ifade etse de şirket, Bitcoin madenciliği yapanların da bir numaralı grafik kartı adresi olmuştu.

        ‘KRİPTO PARALARIN TOPARLANMASI UZUN SÜRDÜ’

        2018 yılının başında 17 bin doları aşan Bitcoin’in değeri, bugün itibariyle 5 bin 600 dolara kadar inerken, Nvidia dün yaptığı açıklamayla satılmayan ürünlerinin stok fazlası oluşturduğunu duyurdu.

        Nvidia CEO´su Jensen Huang, yatırımcılarla yapılan bir konferans görüşmesinde, "Kripto paraların toparlanması beklenenden uzun sürdü" dedi. Şirketin kripto para piyasasına bağlı olarak yaşadığı kayıplar, beklentilere de yansıdı. Analistlerin bu çeyrekte 3.4 milyar dolar gelir tahminlerine karşın, Nvidia 2.7 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi beklediğini duyurdu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa