Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi... Levent Özeren gözaltına alındı! Hakaret içerikli sözlere tepki yağdı

        Levent Özeren, sosyal medya hesabından eski Başbakan ve eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a yönelik hakaret içerikli paylaşımların ardından Bursa'da gözaltına alındı. Özeren, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne getirildi.

        Daha önce İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Özeren, 2018 yılında yapılan seçimlerde aynı partiden milletvekili aday adayı olmuştu.

        ÇİRKİN PAYLAŞIMA TEPKİ YAĞDI

        Çirkin paylaşım kısa sürede sosyal medyada tepki topladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "İnsan onurunu ve aileyi hedef alan bu ahlaksızlığa ve benzerlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadesini kullandı.

        REKLAM

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Sayın Binali Yıldırım’ın eşi saygıdeğer Semiha Yıldırım Hanımefendi’yi hedef alan, hakaretâmiz ifadeleri şiddetle kınıyorum. Ahlak sınırlarını aşan, aileyi ve kişilik haklarını hedef alan ifadeleri siyaset ve muhalefet saymak mümkün değildir" mesajını verdi.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Seviyesizlik zincirine bir çirkinlik daha eklendi. Sayın Semiha Yıldırım’a dönük ahlaksız ifadeleri kınıyoruz" dedi.

        AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Twitter mesajında "Semiha Hanım’ın ilmi ve tevazusunu tahayyül dahi edemeyecek olan, Eyy “İyi” Partili Levent Özeren vesaire... Sizin “iyi”liğiniz işte buraya kadar! Bu arada Sn. Meral Akşener’den bir nida var mı? Yoksa illa müdavimi olduğu dizilerin karakterlerinin diliyle mi seslenmek lazım..." dedi.

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da "Sarfedilen seviyesiz sözler, kadınlara olan bakış açılarını bir kez daha gözler önüne sermiştir" ifadelerini kullandı.

        İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Milletimiz bilsin ki; Hayatın içinde ve sosyal medyada, her türlü edepsizliğe karşı milletimizin tavrı, öfkesi ve kızgınlığı ne ise bizim de tavrımız odur. İnsanlara, değerlerine ve şahsiyetlerine saygı, iyilik ve doğruluk mücadelesi adına en temel ve vazgeçilmez ilkemizdir" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa