Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Beşiktaş - Sporting maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        • 1

          İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın ne kadar zor olduğunu oynadığı 3 maçta da gördü sanırız. Tek başına saldırmanın yeterli olmadığı bir gerçek. Bu tür karşılaşmalarda öncelikle savunma disiplini ve kazanılan pozisyonların değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu bilmeliyiz.

        • 2

          Bu tür maçlarda ortaya çıkan gerçeği iyi analiz etmekte yarar var. Oyunun bir bütün olduğu, hatanın yalnız oyuncularda olmadığı, teknik, taktik gibi olgularında yenilgide önemli rol oynadığını bilmek zorundayız. Yoksa, her şeyi şansa bağlarsak hayal satmaya devam ederiz…

        • 3

          MEHMET DEMİRKOL: Sporting Lizbon’un grubun başından bu yana sol kanat savunmasından doğan defolarını, Beşiktaş Ghezzal’la daha maçın başında 2 gol pozisyonu bularak değerlendirdi. Olmadı. Olmayınca, Sporting Lizbon, aynı şekilde Souza’nın savunma ön barajındaki yalnızlığını, hızlı, 4-5 kişilik çıkışlarla sonuna kadar kullandı.

        • 4

          Açık konuşalım. Türkiye’de bu tip bir geçiş hücumu yapabilen bir takım yok. Bu sahneden savunmanızı unutup rakibin zaaflarında niyet ettiğiniz oyunlar başınıza bela açıyor işte. Buna hiçbirimizin hesaba katmadığı bir silah daha eklendi. Her ne kadar stoper bek arasına oyuncu kaçırabilsek de ofsayt hattını çok iyi çektiler. (9’a 0) Her sızma çabası ofsaytla sonuçlandı. Yani onların savunma sorununun içindeki bir tuzağa takıldık.

        • 5

          Ve bunun da üstüne 3 kez (biri MHK devirecek bir penaltı kararından olsa da) aynı kornerden 3 gol yendi. Ersin’in çok iyi oynadığı maçta 4 gol buldular. 4.88 gol beklentisi buldular. 0.96’ya karşı. Üç yenilginin en kötüsü sanırım buydu.

        • 6

          UĞUR MELEKE: Beşiktaş’ın sezon başından beri korner karşılamada tercihi alan savunması idi. Elbette alan savunması da saygıdeğer bir yol, ancak bu yöntemi uygulamak için uzun süreli birlikte oynayan bir oyuncu grubunuz olmalı. Golleri alanlar değil, adamlar atıyor... Başakşehir de hafta sonunda Beşiktaş’a karşı benzer bir arızayı değerlendirmiş, 54’te Stefano Okaka bomboş bir kafa vurmuştu.

        • 7

          Aradan 4 gün geçti, muhtemelen o maçı izleyen ve bu konuya özel olarak çalışan Ruben Amorim, Beşiktaş’ın bu zaafından bir değil, iki değil, tam üç gol çıkardı. Üç golde de kaptan stoper Coates’e bu kadar rahat kafa vurdurulması gerçekten acı.

        • 8

          ALİ ECE: Coates’i daha önce hiç izlememiş birisi bile boyunu posunu görünce, “Bu oyuncuya aman dikkat” der. Ayrıca Sporting santra öncesi ısınmanın da bir bölümünü korner çalışmaya ayırdı. Ancak Beşiktaş ilk yarıda Sporting kornerlerinde yağmur yağarken şemsiyesiz çıkan insanın dramını yaşattı.

        • 9

          İki tane ön direkten Coates’e aşırılan kornerde adeta kopyala yapıştır cinsten iki gol yerken, bir diğer Sporting korneri de, VAR aktarmalı penaltı olarak ağlarımızı buldu. Bu sezon Süper Lig’de de Beşiktaş’ın defansif zaaflarına şahit olduk lakin Şampiyonlar Ligi seviyesi bu tip defansif yerleşim hatalarını ve onları tekrarlamayı kaldırmıyor işte.

        • 10

          GÜNTEKİN ONAY: Dün Sporting takımının oyun disiplini ve orta alandaki baskısı gerçekten de parmak ısırttı. Orta alandaki 4’lü ve stoperler deyim yerindeyse beton gibi. Bu seviyede daha sıkı ve sert olmak zorundasınız. Sergen Yalçın, Gökhan Töre’yi nedense çok tutuyor. Ancak Gökhan bu güveni hep boşa çıkartıyor. Maalesef tek yaptığı şey top kaybetmek. Beşiktaş’ın acilen takım sertliğini artırması şart.

        • 11

          BÜLENT TİMURLENK: Vodafone Park'ta bir rakip 45 dakikada Beşiktaş'a karşı 13 hücum geliştirmemeli, 6 kez çerçeveyi bulmamalı, Ersin 3 net kurtarış yapmamalı. Beşiktaş'ın ideal 11'i budur ama başta iki bek Rosier ve N'Sakala, Dortmund maçındaki gibi Ghezzal ve Larin kötü olunca, bir de üzerine bir topu direkten dönen, 3 net fırsat harcayan Batshuayi eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

        • 12

          Dortmund maçı öncesi basın toplantısında, "Her takımın yumuşak karnı vardır. Önemli olan o handikapları lehine çevirmektir" diyen Yalçın, haklıydı. Dün Sporting, Beşiktaş'ın bütün zafiyetlerini sahaya ve tabelaya yansıtırken ev sahibi, Portekiz ekibinin savunmasında verdiği bütün ikramları ya son vuruşta ya son pasta heba etti.

        • 13

          DENİZ ÇOBAN: Sloven hakem, Avrupa Şampiyonası’nın iyilerindendi ve EURO 2020’de başarılı maçlar çıkarttı. Yavaş yavaş Avrupa’nın aranan hakemi olma yolunda ilerliyor. UEFA Hakem Kurulu'nun gözdesi. Vincic, dün akşam rahat bir maç çıkarttı. Skor rahatlığıyla birlikte ve oyuncular da iyi niyetli olunca işi hayli kolaylaştı.

        • 14

          Ufak tefek kart ve faul hataları olsa da genel manada başarılıydı. Beşiktaş aleyhine verdiği penaltıda VAR yardımı alarak, doğru bir penaltı kararı verdi. 45+1’de Teixeira’nın golünün ofsayt gerekçesiyle iptali de haklıydı. Maçta cılız penaltı beklentileri oldu ama hakemin devam kararları bence doğruydu.

        • 15
        • 16
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa