Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Beşiktaş Bursaspor MAÇI SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! Burak Yılmaz coştu, coşturdu... - Futbol Haberleri

        Vodafone Park'ta Burak Yılmaz'ın gecesi! Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Bursaspor'u Kral'ın golleriyle 2-0 mağlup ederken puanını 36'ya yükseltti. Burak Yılmaz, Süper Lig'de Beşiktaş formasıyla 4130 gün sonra gol attı. Kral lakaplı golcü ayrıca Beşiktaş taraftarlarınca maç öncesinde ilk kez tribünlere çağrıldı.

        Bursaspor 5. dakikada gole yaklaştı: Ayağa paslarla ileri çıkan Bursaspor'da Latovlevici'den pası alan Yusuf Erdoğan sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı.

        Beşiktaş 7. dakikada tehlikeli geldi: Beşiktaş çok adamla etkili çıktı. Rakip ceza alanındaki paslaşmalar sonrası Gökhan ortaladı, Burak Yılmaz'dan önce araya giren savunma topu kornere yolladı.

        BURAK KAÇIRDI

        Beşiktaş 24. dakikada Burak Yılmaz'la net bir fırsattan yararlanamadı: Atiba'nın pası sonrası Lens sağ kanattan ortaladı, ön direğe iyi hareketlenen Burak dokunuşunu yaptı ancak kaleciyi geçen top az farkla auta çıktı.

        Siyah-beyazlılarda 26. dakikada Lens'in son çizgiden içeri çevirdiği topu ceza alanı sağ çaprazında alan Gökhan Gönül orta-şut karışımı bir vuruş yaptı, kaleye yönelen top savunmanın kontrolünde auta çıktı.

        BU KEZ LENS KAÇIRDI

        Mücadelede 36. dakika oynanırken Ljajic'in derinlemesine pasıyla ceza alanında topu alan Lens sağ çaprazdan uygun durumda vuruşunu yaptı, kaleci Muhammed üzerine gelen topu çıkarmayı başardı.

        KRAL İLK GOLÜNÜ ATTI!

        Beşiktaş 40. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçti: Lens'in ayak dışıyla attığı pası ceza alanı sol çaprazında göğsüyle önüne alan Burak Yılmaz, yerden çok düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. Kral lakaplı oyuncu Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 4130 gün sonra gol atma başarısı gösterdi.

        Beşiktaş, Bursaspor karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

        MUHAMMED GEÇİT VERMEDİ

        Beşiktaş ikinci yarıya da baskıyla başladı. Beşiktaş dört kişiyle 48. dakikada hızlı atağa çıktı. Güven'in ara pasıyla topu alan Ljajic ceza alanına girerken vuruşunu yaptı, kaleci Muhammed topu kornere çeldi.

        BURAK İKİNCİYİ DE ATTI!

        Beşiktaş 62. dakikada yine Burak Yılmaz'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı: Bursaspor çıkmak isterken Vergini'den topu kapan Burak Yılmaz sol kanattan içeri sokuldu, topu penaltı noktasına doğru çekip önünü açtı ve düzgün bir vuruşla ağları sarstı. Burak Yılmaz, siyah-beyazlı formayla son olarak 2006'daki Konyaspor maçında iki gol birden atmıştı.

        Burak Yılmaz'ın golünün ardından Beşiktaş taraftarı hep bir ağızdan "Shinji Kagawa" tezahüratları yapınca Şenol Güneş, Japon oyuncuyu kulübeye çağırdı. Kagawa 67. dakikada Jeremain Lens'in yerine oyuna dahil oldu.

        Bursaspor 70. dakikada tehlikeli geldi: Sol kanattan hızla atağa çıkan Yusuf Erdoğan'ın son çizgiden içeri çevirdiği topu Lima iyi kontrol edemedi, devamında Aytaç'ınşutu kaleyi bulmadı.

        Günün etkili isimlerinden Güven Yalçın 73. dakikada oyundan çıkarken Beşiktaşlı taraftarlar kendisine çok büyük destek verdi.

        Beşiktaş 83. dakikada gole yaklaştı: Köşe vuruşu sonrası Ljajic'in sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte savunmadan önce araya giren Vida kafayı vurdu, kaleci Muhammed'i de geçen top az farkla üstten auta gitti.

        Maçınkalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı.Siyah-beyazlılar bu sonucun ardından puanını 36'ya yükseltirken Bursaspor ise haftayı 24 puanla kapadı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Bursaspor'u 2-0 mağlup etti.

        Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 önde tamamlayan siyah-beyazlılar, tecrübeli futbolcunun ikinci yarıda attığı golle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve zirveyle aradaki farkı azalttı.

        Aldığı galibiyetle puanını 36'ya yükselten Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalan lider Medipol Başakşehir'le arasındaki puan farkını 9'a indirdi.

        REKABETTEKİ 100. MAÇ BEŞİKTAŞ'IN

        Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan 100. maçtan siyah-beyazlı ekip galip ayrıldı.

        İki takım arasında 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan 100 lig maçından 46'sını Beşiktaş, 16'sını Bursaspor kazandı, 38 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

        Ayrıca Beşiktaş, Bursaspor karşısında son 12 maçı kaybetmedi.

        İKİ MAÇ SONRA KALE GOLE KAPANDI

        Beşiktaş, Süper Lig'de iki maç aranın ardından kalesini gole kapattı.

        Siyah-beyazlılar, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında rakiplerinin golüne engel olamamıştı.

        Bursaspor mücadelesi aynı zamanda siyah-beyazlı ekibin bu sezon gol yemediği beşinci müsabaka oldu.

        GÜNEŞ'TEN TEK DEĞİŞİKLİK

        Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, tek değişiklik yaptı.

        Tecrübeli teknik adam, Antalyaspor ile oynanan karşılaşmaya göre Caner Erkin'e ilk 11'de görev vermedi. Güneş, Caner Erkin'in yerine cezası sona eren Burak Yılmaz'ı görevlendirdi.

        KAGAWA'DAN JAPON SELAMI

        Beşiktaş'ın yeni transferi Shinji Kagawa, Vodafone Park'ta siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu.

        Siyah-beyazlıların tribünlere çağırdığı yıldız oyuncu, taraftarları Japonlara özgü bir şekilde selamladı. Taraftarlar da Kagawa'ya aynı şekilde karşılık verdi.

        REKLAM

        Tribünlerde Japonya bayrağı dikkati çekerken, Kagawa'yı takip etmek için 10 Japon gazeteci akreditasyon yaptırdı. Ayrıca Kagawa'yı izlemek için Japon taraftarlar da stattaki yerini aldı. Beşiktaşlı taraftarlar, Japon futbolcunun resminin yer aldığı ve isminin yazılı olduğu bir pankart açtı.

        BURAK YILMAZ'A DESTEK

        Siyah-beyazlı takımın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Burak Yılmaz ile tribünler arasındaki gerginlik sona erdi.

        Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında tribünlerin bir kısmının desteklediği bir kısmının ise protesto ettiği tecrübeli oyuncunun tribünlere çağrılmasında bu sefer protesto yaşanmaması dikkati çekti.

        BURSASPOR TARAFTARI YOK

        Bursasporlu taraftarlar, İstanbul'daki karşılaşmada takımlarını destekleyemedi.

        İl Spor Güvenlik Kurulu kararınca karşılaşmaya yeşil-beyazlı taraftarlar alınmazken, sezonun ilk yarısında Bursa'da oynanan mücadeleyi de Beşiktaşlı taraftarlar tribünden izleyememişti.

        Bursasporlu taraftarlar için ayrılan deplasman tribününde Beşiktaşlı taraftarlar bulunurken karşılaşmayı yaklaşık 35 bin futbolsever izledi.

        BURSASPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK

        Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, geçen hafta oynanan Atiker Konyaspor maçına göre tek değişikliğe gitti.

        Aybaba, sakatlığı bulunan Tunay Torun'un yerine Henri Saivet'e görev verdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa