Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA: Beşiktaş BB Erzurumspor MAÇ SONUCU VE ÖZETİ - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, Süper Lig'in 13. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 4-0 mağlup etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadelenin ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle tamamlandı. Siyah-beyazlılar, ikinci yarıda 10 dakikada içerisinde bulduğu 4 golle farklı bir galibiyete imza attı.

        59. dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun Necip Uysal'a yaptığı faulün ardından hakem beyaz noktayı gösterirken penaltıyı gole çeviren Aboubakar skoru 1-0'a getirdi. Bu golden yaklaşık 5 dakika sonra rakibini eksik yakalayan Beşiktaş'ta Mensah'ın 'Al da at' dercesine verdiği pasta topla buluşan Nkoudou farkı 2'ye çıkardı.

        Dakikalar 69'a geldiğinde Domagoj Vida harika bir gol atarak skoru 3-0'a getirdi. Sağ kanattan açılan ortaya ön direkte hareketlenen Vida zıplayarak topa topuğuyla şık bir vuruş yaptı ve sezonun en güzel gollerinden birini kaydetti. Beşiktaş bu golden sadece 2 dakika sonra Atiba'nın pasında rakip fileleri havalandıran Aboubakar ile bir gol daha buldu ve skor 4-0'a geldi.

        İki takım da kalan dakikalarda gol bulamayınca mücadele Beşiktaş'ın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Beşiktaş 22 puana yükseldi. Siyah-beyazlılar; Galatasaray, Fenerbahçe ve lider Alanyaspor'un yenildiği haftada 12 puanlık bir galibiyete imza attı. BB Erzurumspor ise teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetimindeki 4. maçından da mağlubiyetle ayrıldı ve 9 puanla son sırada yer aldı.

        BEŞİKTAŞ: 4 - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: 0

        Stat: Vodafone Park

        Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İlker Takpak

        Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Necip Uysal, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, De Souza, Hutchinson (Dk. 75 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 82 Atakan Üner), Mensah (Dk. 73 Dorukhan Toköz), N'Koudou (Dk. 73 Larin), Aboubakar (Dk. 82 Güven Yalçın)

        Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Farnolle, Hasan Hatipoğlu, Mehmet Murat Uçar, Osman Çelik, Kaan Kanak, Donald, Novikovas (Dk. 46 Rashad Muhammed), Gomes (Dk. 80 Sissoko), Obertan, İbrahim Akdağ (Dk. 69 Sadiku), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 69 Emrah Başsan)

        Goller: Dk. 59 (Penaltıdan) ve 71 Aboubakar, Dk. 63 N'Koudou, Dk. 70 Vida (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 12 Mensah, Dk. 38 Necip Uysal, Dk. 78 Vida (Beşiktaş), Dk. 36 İbrahim Akdağ, Dk. 79 Rashad Muhammed (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        13. dakikada Welinton'un geri pasında Ersin'in uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Obertan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta kalesine yetişen Ersin topu kontrol etmeyi başardı.

        18. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ghezzal'ın derinlemesine Mensah'tan seken topla Aboubakar bir anda karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleci Farnolle'den seken top kornere çıktı.

        21. dakikada sol kanattan Nkoudou'nun arka direğe doğru kestiği topa Aboubakar ve Welinton birlikte hareketlendi ancak ikisi de dokunamayınca top doğrudan auta çıktı.

        40. dakikada Beşiktaş'ın çıkarken kaptırdığı top sonrası Ricardo Gomes ceza alanı dışından vurdu, Ersin'den dönen topu Ömer Şişmanoğlu tamamlamak istedi ancak vuruşunda top taca gitti.

        REKLAM

        45. dakikada Beşiktaş kalabalık ve etkili geldi. Sol kanatta topu alan Mensah'ın yerden şutunda kaleci Farnolle topu kontrol etmekte zorlanmadı.

        İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

        46. dakikada Ghezzal'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Aboubakar kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

        47. dakikada Erzurumspor'da Ricardo Gomes bir anda savunma arkasına hareketlendi, kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken yetişen Josef çok kritik bir müdahaleyle topu çaldı.

        52. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Rashad Muhammed'in sert şutunda kaleci Ersin yattı ve topu kontrol etti.

        56. dakikada Mensah'ın derinlemesine pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Necip Uysal, Ömer Şişmanoğlu'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

        58. dakikada Vincent Aboubakar, penaltıda ortaya doğru bir vuruş yaptı ve kaleci Farnolle'ü mağlup etti ve skor 1-0'a geldi.

        60. dakikada sol kanattan Nkoudou'nun ortasında Atiba'nın önüne alamadığı topa sağ çaprazdan Ghezzal vurdu, top yandan auta çıktı.

        62. dakikada Erzurumspor'un kullandığı köşe vuruşunun ardından topu kapan Beşiktaş, Aboubakar'ın pasında Mensah'la kontraya çıktı. Ceza alanına giren Mensah karşı karşıya pozisyonda yanındaki Nkoudou'ya topu çıkardı ve o da boş kaleye gönderdi: 2-0 Kevin Nkoudou bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti.

        69. dakikada Vida mükemmel bir gol attı! Sağ kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunun devamında Ghezzal ortayı kesti, ön direğe iyi hareketlenen Vida havada topuğuyla müthiş bir dokunuş yaptı: 3-0. Hırvat futbolcu bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti.

        71. dakikada Beşiktaş yine müthiş bir atak sonunda golü buldu. Sol kanattan Rıdvan'ın taşıdığı top sonrası Atiba'yla duvar pası yapan Vincent Aboubakar, penaltı noktasının gerisinden ayak içiyle iyi vurdu: 4-0. Vincent Aboubakar, ligdeki gol sayısını 8'e çıkardı.

        74. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale ağzındaki Atiba'nın arkaya aşırdığı topa Larin kafayı vurdu, top yan ağlarda kaldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa