Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin 4'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Almanya'daki FETÖ yapılanması hakkında bilgiler verdi.

Türk dış politikasının en öncelikli gündem maddelerinden birisinin FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasıyla mücadele olduğunu anlatan Aydın, örgütün yurt dışı yapılanmasının önde gelen elebaşılarına yönelik Türkiye’de açılan soruşturmalar kapsamında bu kişilerin iadeleri için gerekli işlemlerin devam ettiğini bildirdi.

AA'nın haberine göre; Almanya'nın darbeci örgüt üyelerine bakış açısını ve tutumunu eleştiren Aydın, "Maalesef Almanya, bu dönemde dünyanın her yanından kaçarak sığınacak yer arayan örgüt imamlarının yanı sıra asker, hakim ve savcı, diplomat, iş adamı, sanatçı, gazeteci, öğretmen, akademisyen gibi farklı mesleklerden binlerce FETÖ’cü için güvenli bir liman haline gelmiştir. Aralarında bizzat darbe girişimine katılanlar da olmak üzere bir kısmı lider kadrosuna mensup çok sayıda FETÖ’cünün adalet önünde hesap vermeden ellerini kollarını sallayarak bu ülkede gezmeleri köklü bağlarımız ve dostluğumuz açısından büyük talihsizliktir." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ