Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Başakşehir: 2 - Ankaragücü: 1 | MAÇ SONUCU - MKE Ankaragücü Haberleri

        Başakşehir, Süper Lig'in 11. haftasında Ankaragücü'nü Crivelli ile yıktı!İstanbul temsilcisi Crivelli'nin 10 ve 77. dakikalarda attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Konuk ekibin tek golünü 87. dakikada Aydın Karabulut kaydetti.

        Başakşehir bu galibiyetle puanını 19'a yükseltti. 5 maçtır kazanamayan Ankaragücü ise 9 puanda kaldı ve küme düşme hattından kurtulamadı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        Başakşehir 10. dakikada ilk golü buldu: Sağ kanattan hücumu sürükleyen Caiçara son çizgiye inip kale sahasına al da at dercesine bir pas gönderdi ve Crivelli'ye sadece dokunmak kaldı. Ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

        Konuk ekip 19. dakikada gole yaklaştı: Sol taraftaki Mehmet Sak ceza sahasına iyi bir orta yaptı fakat Faty'nin kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

        Ankaragücü 27. dakikada organize geldi: Sedat'ın şık pasıyla soldan hareketlenen Mehmet Sak son çizgiden içeri çevirdi fakat uygun durumdaki Faty'nin ön direkte yaptığı vuruşta top direğin dibinen dışarı gitti.

        Konuk ekip 43. dakikada yine çok etkili geldi. Orgill ile duvar pası yapan İlhan soldan ceza sahasına girip çaprazdan şutunu attı ama kaleci Mert'i geçemedi.

        Ev sahibi ekip ilk 45 dakikanın ardından 1-0'lık üstünlükle soyunma odasına gitti

        Başakşehir ikinci yarıya hızlı başladı. 47. dakikada Sağ taraftan bulduğu boşluğu iyi değerlendiren Visca kale sahasına harika bir top gönderdi ancak ayağının ucuyla son anda topa dokunan Yalçın, Crivelli'ye ikinci gol şansı vermedi.

        51. dakikada sağdan ceza sahasına yaklaşan Azubuike kale sahasına çok iyi bir pas gönderdi fakat ön direkteki Gulbrandsen yakın mesafeden topu dışarı attı.

        61. dakika oynanırken Ankaragücü savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Visca, ceza sahası çizgisi üzerinden çok şık bir vuruş yaptı ama top direğin dibinden dışarı gitti.

        FARK İKİYE ÇIKTI

        Ev sahibi ekip 77. dakikada yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Visca topu Pazdan'dan kurtarıp ceza sahasına girdi. İlk goldeki gibi kale sahasına yapılan ortaya Crivelli uygun durumda gol vuruşunu yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.

        83. dakika oynanırken ceza sahasının sağ çaprazından Canteros ortasını yaptı, uzak köşedeki İlhan zor pozisyonda kafayı vurdu fakat top üst ağlarda kaldı.

        87. dakikada sağ tarafta topla buluşan Aydın kale sahasına tehlikeli bir orta yolladı. Herkesi geçen top yerden de sekip uzak köşeden ağlarla buluştu ve konuk ekip farkı bire indirdi.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU
        REKLAM

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig'in 11. haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Wolfsberger müsabakasının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti. Buruk, Wolfsberger müsabakasının başlangıç kadrosunda bulunan Slovak stoper Martin Skrtel'in yerine, Moldovalı oyuncu Alexandru Epureanu'ya ilk 11'de görev verdi.

        SKRTEL KADRODA YOK

        Başakşehir'de Slovak oyuncu Skrtel, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Skrtel'in belindeki ağrı nedeniyle dinlendirildiği ve kadroya alınmadığı belirtildi.

        ULU ÖNDER ATATÜRK, ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

        Ulu önderMustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yılı dolayısıyla karşılaşma öncesinde skorboardda, Atatürk'ün görüntülerinin yer aldığı bir video yayınlandı. Saha kenarındaki led panolarda Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası gösterilirken, kale arkasındaki tribüne de üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı büyük bir pankart asıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa