Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Barda çalışan eşini öldüren kocaya, ağırlaştırılmış müebbet istemi

        Konya'da eşi Hanife Babayiğit'i barda çalıştığı için tüfekle vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Mesut Babayiğit hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi. Savcılığın ağırlaştırılmış müebbet cezası istemi üzerine Babayiğit, "İsteyerek olmadı korkutmak için ateş etmiştim" dedi.

        BARDA ÇALIŞMASINI İSTEMEDİ

        Zafer Samancı'nın haberine göre olay, 31 Ekim Çarşamba günü Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde meydana geldi. İlk evliliğinden 3 çocuğu bulunan 34 yaşındaki Mesut Babayiğit,1 yıl önce yine ilk evliliğinden 1 çocuğu olan 24 yaşındaki Hanife Babayiğit ile evlendi. Çiftin 1 kız çocuğu dünyaya geldi. Çift arasında Mesut Babayiğit'in işsiz olması nedeniyle tartışmalar yaşandı. Hanife Babayiğit, çocuğuna bakabilmek için geçen yıl eylül ayında bir barda çalışmaya başladı. Ancak Mesut Babayiğit, burada çalışmasını istemediği için eşine defalarca şiddet uyguladı.

        BARIŞTIK DEYİP ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

        Hanife Babayiğit'in şikayeti üzerine Mesut Babayiğit'e evden uzaklaştırma kararı verildi. Uzaklaştırma süresinin dolmasının ardından çift, yeniden bir araya geldi. Olaydan bir ay önce yine eşine şiddet uygulayan Mesut Babayiğit hakkında yeniden uzaklaştırma kararı çıkarıldı. Bu kararın ardından çift, polis merkezine giderek barıştıklarına dair tutanak tutturarak bir araya geldi.

        ACİL'E BIRAKIP KAÇTI

        Hanife Babayiğit, olay günü saat 05.00 sıralarında çalıştığı bardan iş çıkıp, çocuğunu görmek için Mesut Babayiğit'in yanına geldi. Mesut Babayiğit’in kullandığı araçla bir süre gezen çift arasında iddiaya göre yine Hanife Babayiğit’in barda çalışması konusundan tartışma çıktı. Bu sırada Mesut Babayiğit spor çantasının içerisine sakladığı tüfeği alıp Hanife Babayiğit'e ateş etti. Kanlar içerisinde kalan kadını Beyhekim Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne bırakarak kaçtı. Burada ilk müdahalesi yapılan Hanife Babayiğit, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Son sözlerinde kendisini eşinin vurduğunu söyleyen Babayiğit, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mesut Babayiğit'i kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan Babayiğit'in suç aleti tüfeği ise merkez Meram ilçesinde bulunan ailesinin evinin bahçesine sakladığı tespit edildi.

        'BAŞKA ERKEKLERLE ÖPÜŞÜRKEN FOTOĞRAFLARINI SORDUM'

        Çıkarıldığı 2'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Mesut Babayiğit, ifadesinde eşinin kendisine başka erkeklerle öpüşürken fotoğraflarını attığını ileri sürerek şunları anlattı: "Eşim, sabah 05.30 sıralarında beni aradı ve çocuğu almaya geliyorum, dedi. Bir süre sonra taksiyle yanıma geldi. Ben de tüfeği spor çantasına koyup arabaya bindim. Bir süre sonra takside yalnız kaldık. Aramızda yakınlaşma oldu. Bu sırada ona, bana daha önce attığı, başka erkeklerle öpüşürken fotoğraflarını sordum. Hanife, 'İşime karışırsan bu yaptıklarımızı başka erkeklerle yaparım' dedi. Ben de sinirlenip çantadan tüfeği çıkardım. Maksadım Hanife'yi korkutmaktı. Tüfek elimde iken farkında olmadan ateş aldı. Sonra panikledim ancak eşimi hastaneye bırakıp oradan uzaklaştım."

        SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

        Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'eşi kasten öldürmek' suçu nedeniyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle hazırlanan iddianame Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mesut Babayiğit'in, eşinin kendisini tahrik ettiği, erkekle öpüşürken çekilmiş fotoğrafları kendisine gönderdiğini ve olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek ‘Amacım öldürmek değil korkutmaktı. Çok pişmanım’ dedi. Duruşma ertelendi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa