Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İSTİRAHAT ETTİM VE BOL SIVI ALDIM"

Bakan Koca, geçen hafta atlattığı koronavirüsle ilgili, "Eşim ve çocuklar, 3-4 hafta önce geçirmişlerdi, onlardan bulaşmadı ancak Malazgirt programında yakalandım. Hafif geçirdik. Yani bir grip gibi bile değildi, hafif bir soğuk algınlığı gibi geçti. Sadece 1 gün hafif bir boğaz ağrısı oldu. Negatife dönmesi 1 hafta sonra oldu. İlaç kullanmadım, istirahat ettim ve bol sıvı aldım" dedi.

"COVID ARTIK YENİ DÖNEMİN GRİBİ"

DHA'da yer alan habere göre Bakan Koca, günlük Covid-19 vaka sayısının 5-6 binlerin altına kadar indiğini, hastaneye yatışların belirgin düştüğünü vurgulayarak, "Bazı hastanelerimizde Covid klinikleri, yoğun bakımlar tekrar kapanmaya başladı. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde bu daha da belirginleşecek ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmiyor.

"KASIM ARALIK GİBİ YENİDEN OLABİLİR"

Bu dalgadan sonra önce Avrupa'dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım-aralık gibi yeniden olabilir. Artık Covid'le birlikte yaşamayı öğrendik. Daha çok ileri yaşlarda, ek hastalığı olan vatandaşlarımızı korumamız gerekiyor. Covid artık yeni dönemin gribi" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ