Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı İstanbul’da yapıldı. TİSK üyelerinin karşılaştıkları çalışma hayatıyla ilgili sorunlarının görüşülebilmesi için yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞKUR, Rehberlik ve Teftiş Kurulu, İş Sağlığı Genel Müdürlüğü, Mesleki Yeterlilik Kurumu başkan ve genel müdürleri dahil bürokratlar katıldı.

Bakan Işıkhan, çalışma hayatının insan onuruna yaraşır ve sağlıklı olarak işleyebilmesi için çalışanlar, işverenler ve kamu yönetimi arasındaki diyalog ve istişare süreçlerinin hayati bir önem taşıdığını, bakanlığının rolünün ise diyalog, istişare ve uzlaşı ortamını sağlamak, bunu kurumsal hale getirmek olduğunu söyledi. Çalışma hayatının sorunlarının çözülebilmesi için, çalışma barışının sağlanması ve istihdamın artırılması için işçi, işveren ve kamu yönetiminden oluşan üçlü yapıda yer alan her bir aktörün çözüme katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Bakan Işıkhan, son dönemde atılan adımlarla enflasyondaki yükselişin geçici olduğunun her geçen gün daha iyi görüldüğünü, ekonomide birinci önceliklerinin tüm vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak olduğunu ifade etti.

Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu söyleyebiliriz. Gerek sizlerle gerekse işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlar ile istişare içinde olmalı, bu süreçte karşılıklı anlayış ve iş birliğini teşvik etmeliyiz.

Unutmayalım ki, işverenler ve işçiler aynı gemide yol alıyorlar. Her iki taraf da ülkemizin refahına katkı sağlamak için önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, gelecekteki zorlukları aşmak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için birlikte çalışmamız ve içinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zorlu olduğunu dikkate almalıyız. Aralık ayında başlayacak olan 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret artışıyla ilgili çalışmaları sizlerle ve işçi sendikaları konfederasyonlarımızla istişare halinde sürdüreceğiz.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ