Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bağdadi Irak'ta, DEAŞ'ın altınları YPG'de!

        ABD'nin Suriye'de destek verdiği bilinen terör örgütü YPG/SDG unsurlarının Boğoz'u ele geçirmesinin ardından bölgede dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Bir diğer terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki 'son kalesi' olarak nitelendirilen Boğoz'un PKK güdümlü YPG tarafından alınmasıyla DEAŞ tepe isimlerinden Ebubekir El Bağdadi'nin Irak sınırına çekildiği öğrenildi

        DEAŞ'TAN KALAN 40 TON ALTINA YPG EL KOYDU

        Bu gelişme paralelinde DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de 2014 yılından bu yana çeşitli şekillerle elde ettiği 50 ton altın ve paraların da YPG/SDG'nin eline geçtiği ifade edildi.

        ABD'Lİ GÜVENLİK BİRİMLERİ SESSİZ KALDI

        REKLAM

        Öte yandan bölgede bulunan ABD'li güvenlik birimlerinin terör örgütü YPG tarafından sözkonusu altınları ganimet olarak el konulmasına izin verildiği öğrenildi.

        DEAŞ ELEBAŞISI IRAK SINIRINA ÇEKİLDİ

        Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, geride bıraktığımız hafta içinde Boğoz'un DEAŞ'ın elinden çıkması ve terör örgütü YPG'ya bağlı SDG güçleri tarafından kontrolünün sağlanmasıyla birlikte bölgede dikkat çekici gelişmeleri beraberinde getirdi. DEAŞ'ın sözde lider kadrosu 2 yıl aradan sonra ilk kez bulundukları yeri güvenlik nedeniyle terk ederek Irak sınırlarında konumlandı. Boğoz DEAŞ'ın Suriye'deki 'son kalesi' olarak nitelendiriliyordu.

        YENİ KAMPLARI EL ANBAR MI OLACAK?

        Iraklı güvenlik ve istihbarat kaynaklarının aktardığına göre DEAŞ lideri El Bağdadi, örgütün toparlanması ve savaş gücünü yeniden kazanması için bu kararı aldı. Irak'ın el Anbar vilayetine çekilen DEAŞ kadroları, Suriye'de Deyr el Zor ve Boğoz'u kaybetmesinin ardından burayı örgüt için yeni bir kamp olarak kullanmak istediğibelirtiliyor.

        REKLAM

        Bölgedeki güvenli kaynakları, DEAŞ'ın sözde lideri El Bağdadi'nin kurmayları ile birlikte El Anbar çölüne Deyr El Zor'u Irak'ın El Kaim şehrine bağlayan yeraltı tünelleriyle ulaştığı görüşünde. ABD ordusu yetkililerinin Iraklı güvenlik birimlerine dayanarak aktardığı bilgilere göre, El Bağdadi şu sıralar 350-500 kadar silahlı militanlarının refakatinde El Hüseyniyyat bölgesinde bulunuyor. El Bağdadi'nin ayrıca adı geçen bölge ile Horan Vadisi arasında sürekli yer değiştirdiği de gelen bilgiler arasında...

        ABD'Lİ BİRİMLER SESSİZ KALDI

        Son 14 günden bu yana bölgede hızla değişen dengeler arasında dikkat çeken bir başka gelişme ise DEAŞ'ın Fırat'ın doğusundaki son alanı Boğoz köyünde gerçekleştirilen operasyon sonrasında bölgeden çekilmesiyle birlikte örgütün elinde bulunan altınların ne olduğu sorusu. İstihbarat kaynakları ABD'nin destek verdiği YPG ve SPG terör unsurlarının altınlara el koyduğu ve bu duruma ise Amerikalı birimlerin sessiz kaldığını bildiriyor. Aynı kaynaklar DEAŞ'tan ele geçirilen altın miktarının yaklaşık 50 ton olduğunun altını çiziyor ve 2014'ten bu yana Irak ve Suriye'deki birçok banka, kuyumcu ve iş adamlarından zorla gasp edildiğine dikkat çekiyor. YPG tarafından altın ve paralara el konulmasıyla ilgili olarak ABD'li askeri danışmanların sessiz kalması bir başka boyutu oluşturuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa