Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Aydın Haberleri

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, 3 ARALIK'TA ENGELLİLERLE ZEYBEK OYNADI

MEHMET SARIKAYA - RUCHAN DURGUT

AYDIN (İHA) - Aydın Büyükşehir Belediyesi, Birleşik Milletlere bağlı 156 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nünde engelli vatandaşları unutmadı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yemekte biraya geldiği engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek zeybek oynadı.

Aydın Efeler ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen tören Aydın Engelliler Spor Kulübü, Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi'nin çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden program Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Turistik Park'ta verilen yemekle devam etti.

"ALLAH HER İLE BÖYLESİ BİR BAŞKAN NASİP ETSİN"

Kamu kurumlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmemesinden yakınan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, "Birçok engelli vatandaşımız kamu kurumlarından yararlanamamaktadır. Biz engelliler kullandığımız ilaçları reçetelere yazıp kullanamamaktayız. Oysaki sosyal devlet engelli yurttaşların ihtiyaçları noktasında elinden geldiği kadar yardım etmelidir. Ne yazık ki sorunlarımız her geçen gün artmaktadır. Biz engellilerin toplumda elde ettiği kazanımlar birer birer elinden alınmaktadır. Aydın'da engellilerin topluma taşımayı kullanırken yaşadıkları sıkıntıların aşılması yönünde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na engellilerin hizmetine sunduğu otobüsler için teşekkür ediyoruz. Başkanımızın göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor ve böyle bir duyarlı belediye başkanımız olduğu için çok şanslıyız diye düşünüyorum. Aydın'da engelsiz bir ulaşımı hayata geçiren ve engelli dostu olan belediye başkanımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Allah her ile böylesi bir başkan nasip etsin " dedi.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ"

Aydın'daki engellilerin ulaşım anlamında ve diğer isteklerini yerine getirdikleri için mutlu olduklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Aydın'da engelliler için büyük sorun olan ulaşım için büyükşehir olarak söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Aydın'da engelleri ortadan kaldırmak çalışıyoruz ve bu anlamda daha çok işimiz var. Engellilerimizin bütün isteklerini yerine getirmeye hazırız. Her zaman engelli vatandaşlarımızın hizmetinizdeyiz" diye konuştu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ENGELLİLERLE ZEYBEK OYNADI

Yemekte Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na engellilere gösterdiği hassasiyetten dolayı çiçek takdim ederek teşekkür etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuar ekibinin müzik dinletisi ile sonlanan programda Başkan Çerçioğlu engelli vatandaşlar ile zeybek oynadı.

(MS-

03.12.2015 14:18:43 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri