Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Amazon, Telecom Advisory Services LLC tarafından gerçekleştirilen ve Columbia Tele-Bilgi Enstitüsü (Columbia Business School) İş Stratejisi Araştırma Direktörü Raul Katz tarafından yönetilen Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde bulut bilişimin kullanımı ile ulusal verimlilik ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi ölçen yeni bir rapor yayınladı.

128 MİLYAR DOLAR EKONOMİK KATKI

Rapor, Türkiye'nin bulut kullanımını hızlandırarak önümüzdeki 10 yılda (2023-2033) 128 milyar dolar tutarında ek ekonomik değer elde etme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekiyor. Rapora göre, ülkenin GSYİH'sine yüzde 0,74 oranında katkıda bulunarak 6,1 milyar dolar ekonomik değer yarattı. Rapor, Türkiye'deki kuruluşların bulut kullanımındaki yüzde 1'lik bir artışın ortalama yüzde 0,07’lik bir GSYİH büyümesi ile sonuçlanacağını ortaya koyuyor.

“‘BULUT’A DOKUNMADAN İNOVASYON NEREDEYSE İMKÂNSIZ”

Habertürk'e özel açıklamalarda bulunan Amazon Web Services Türkiye Ülke Müdürü Burak Aydın birçok inovasyonun çıkış noktası bulut sistemi olduğunu vurgulayarak, "‘Bulut’a dokunmadan inovasyon yapmak, bir şeyi ölçeklendirebilmek ve sürdürülebilir kılmak artık mümkün değil. Covid’le beraber teknolojinin ilerlemesi ve bulut sistemlerine geçiş daha da hız kazandı. Çünkü artık CapEX yatırımı yapmak çok zor, alıp da koca koca serverları bir yere koyup onları sürdürülebilir kılmak insan kaynağının kıtlığında bunu yapmak çok zor. Covid zamanında gördük, bir serverı yurtdışından getirmeye kalktığınız zaman 9 ay sıra veriyorlardı. Buna çip krizi vs. eklenince her şey zorlaşıyor. Şimdi onlar aşağı düştü ancak şimdi tedarik zinciri sorunları sürüyor, bunun 7/24 yaşatılması ve ölçeklendirilmesi problemleri var" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ