Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'da Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalanların ürettiği el sanatlarından oluşan sergi beğeniye sunuldu.

        Huzurevi sergi salonunda, huzurevi sakinlerinin el emeği ürünleri yer alıyor.

        Kurum müdürü Nurhan Yeşilyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzurevinde 320 kişi bulunduğunu, atölyeye ise 50 yaşlının katıldığını söyledi.

        Bu yıl 2'ncisi düzenlenen etkinlik sayesinde yaşlıların üreterek genç kaldığını ifade eden Yeşilyurt, sergide panço, boyama, el örgüsü, boncuk sanatı gibi ürünlerin bulunduğunu belirtti.

        - "Atölye terapi gibi geliyor, çok mutluyum"

        Sergide satışa sunulan ürünler arasında yaşlıların eskimeyen ellerinden ürettiği yiyeceklerin de yer aldığını dile getiren Yeşilyurt, daha önce de "Eskimeyen Eller" adlı kitap çıkarıldığını anımsattı.

        Yeşilyurt, Çankaya Halk Eğitim Merkezi'nin katkısıyla açılan atölyeye katılan yaşlıların hem güzel vakit geçirdiklerini hem de ortaya güzel eş işleri çıkardıklarını anlattı.

        Huzurevi sakinlerinden Satı Yılmaz da 3 yıldır burada kaldığını, atölyenin kendisine terapi gibi geldiğini söyledi.

        Yılmaz, atölyede arkadaşlarıyla sohbet ederek, güzel vakit geçirdiğini ve bir şeyler öğrenmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

        Ürünlerin satışından elde edilecek gelir kuruma bağışlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa