Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ukrayna ve Moldova'nın AB üyeliği müzakerelerine fiilen başlamak için gerekli tüm kriterleri karşıladığını bildirdi.

        AB Komisyonu sözcülerinden Ana Pisonero, günlük basın toplantısında, Ukrayna ve Moldova'nın üyelik sürecine ilişkin sorulara yanıt verdi.

        Pisonero, "Komisyon olarak 2 ülke tarafından tüm adımların yerine getirildiğini düşündüğümüzü teyit ediyoruz." dedi.

        Bu noktadan itibaren ilgili sürecin üye ülkeler nezdinde devam edeceğini aktaran Pisonero, "Karar artık üye devletlerin elinde. Müzakere çerçevesini kabul etmek onlara düşüyor. Bu adım atıldıktan sonra müzakerelerin resmen başlaması için hükümetler arası bir konferans düzenlemek AB Dönem Başkanlığının yetkisindedir." şeklinde konuştu.

        Politico sitesinin haberinde, Macaristan'ın AB Konseyi Dönem Başkanlığını devralacağı 1 Temmuz'dan önce, Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerinin fiilen başlatılmasının planlandığı iddia edilmişti.

        AB üyesi ülkelerin liderleri, Aralık 2023'te düzenlenen zirvede Moldova ve Ukrayna ile üyelik müzakerelerini başlatma kararı almıştı.

        Karar, veto edeceğini açıklayan Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından kahve içmek için salondan çıkarılmasıyla alınabilmişti.

        AB liderleri, 27-28 Haziran'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek zirvede bir araya gelecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa