Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'da bazı sivil toplum kuruluşları, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde haklarını alamayanlar için komisyon kurulmasını talep etti.

        Ankara Adliyesi önünde toplanan 28 Şubat Gönüllüleri Platformu üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile "28 Şubat'ı unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankart açtı.

        Platform Başkanı Şerife Kaya, 28 Şubat davasında mahkumlardan 7'sinin kalan cezalarının 17 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla kaldırıldığını hatırlattı.

        Bahse konu dönemde mağdur olanların geçmişe dönük haklarını alabilmesi için komisyon kurulmasını istediklerini ifade eden Kaya, "28 Şubat dönemine ait tüm mağdurların, tüm somut hak kayıplarının, bunlara hangi usullerle hak iadesi yapılacağının bu komisyon marifetiyle tespit edilmesini, alınan kararların hiçbir yasal engel bahane edilmeden tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından uygulanmasını istiyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa