Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tacikistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Sherali Kabir ile bir araya geldi.

        Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye-Tacikistan 12. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı vesilesi ile Türkiye'de bulunan Kabir ile görüştüklerini belirtti.

        Kabir ile ikili ticaret hacminin geliştirilmesi doğrultusunda yapılabileceklere dair istişarelerde bulunduklarını aktaran Bolat, şunları kaydetti:

        "2023'te 529 milyon dolar olarak gerçekleşen ikili ticaret hacmimizi, Sayın Cumhurbaşkanlarımızın işaret ettiği 1 milyar dolarlık hedefine ulaştırma konusunda kararlıyız. Ayrıca Tacikistan'da bugüne kadar 659 milyon dolar değerinde 52 projeye imza atan Türk müteahhitlerinin, önümüzdeki dönemde Tacikistan’daki üstyapı ve altyapı projelerinde daha etkin olmasının ve yarın imzalanacak olan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmasının ticari ve ekonomik ilişkilerimizin gelişmesinde çok büyük etkiye sahip olacağına yürekten inanıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa