Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, belediye başkanı seçilmesi halinde gençlere ve kadınlara kuracakları işlerde 100 bin liraya kadar hibe desteği vereceklerini söyledi.

        Altınok, yerel seçim çalışmaları kapsamında Güdül ilçesinde seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi, ziyaretlerde bulundu ve esnafla bir araya geldi.

        İlçe meydanında vatandaşlara hitap eden Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlığı döneminde Güdül'e bir eser kazandırmadığını, yapılması gerekenlerin de Keçiören Belediyesince yapıldığını söyledi.

        Altınok, belediye başkanı seçilmesi halinde Güdül'e hizmet anlamında birçok şey yapacaklarını, ilçenin bütün köylerine doğal gaz getireceklerini dile getirdi.

        Su fiyatı üzerinden Yavaş'ı eleştiren Altınok, yüksek faturalar nedeniyle besicilerin zor durumda olduğunu, belediye başkanı seçilmesi durumunda 31 Mart'tan sonra köylerde su aboneliğinin ücretsiz olacağını ifade etti. Altınok, "Köylerde suyun metreküpü 50 kuruş olacak." vaadinde bulundu.

        - "Ankara, tarımın da başkenti olacak"

        Ankara'da tarımı ve hayvancılığı destekleyeceklerini belirten Altınok, çiftçilere yılda 500 litre mazot, 2 ton ile 5 ton arası tohum desteği vereceklerini belirtti. Altınok, "Böylece Türkiye'nin başkenti Ankara, tarımın da başkenti olacak." dedi.

        Sosyal destekleri artıracağını vurgulayan Altınok, esnafa, emekliye destek olacaklarını, Ankara'nın spor kulüplerine de her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

        - Hibe desteği

        Güdül'deki programının ardından Nallıhan ilçesine geçen Altınok, vatandaşlara hitabında, iş kurmak isteyen gençlere ve kadınlara verecekleri destekleri anlattı. Altınok, "Gençlerimize ve kadınlarımıza, kuracakları işlerde 100 bin liraya kadar hibe desteği vereceğiz." dedi.

        Nallıhan'daki Çayırhan Mahallesi'ne geçen Altınok, mahalledeki balıkçılara yılda 500 litre mazot ve ağ desteğinde bulunacaklarını bildirdi. Mahallede bulunan termik santral çalışanlarının ulaşım sorunlarının olduğunu aktaran Altınok, buradaki ulaşım sorununa da çözüm getireceklerini söyledi.

        Ayaş'a da ziyarette bulunan Altınok, STK'lar, muhtarlar, kanaat önderleri, AK Parti ve MHP teşkilatlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Buradaki konuşmasında, Ayaş domatesini ata tohumundan yetiştirerek çoğaltacaklarını belirtti. Ayaş'ı tarımın başkenti yapacaklarını kaydeden Altınok, çiftçiye tarım makineleri anlamında da destek vereceklerini, ziraat odasının bunu ücretsiz gerçekleştireceğini bildirdi.

        - "Büyükşehirdik, büyük bir kasabaya dönüştük"

        Ankara'da "hayalet" bir belediye başkanı olduğunu, Ankara'nın "hayalet şehir"e dönüştüğünü savunan Altınok, "Akşam 9.00'dan sonra sokakta kimseyi bulamadığınız, karanlık bir şehre doğru gidiyor Ankara. Büyükşehirdik, büyük bir kasabaya dönüştük." dedi.

        Altınok'a ziyaretlerinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekilleri Asuman Erdoğan, Ahmet Fethan Baykoç, 27. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa