Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Ankara Haberleri

Hıdırlıktepe'de zor şartlar altında yıkımlara devam

- Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri, riskli bir arazi yapısına sahip olan Hıdırlıktepe'de, 2017 yılı başından bugüne kadar 545 gecekondu ve metruk yapıyı yıktı

(Fotoğraflı)

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, eğimli ve sarp arazi yapısına rağmen Hıdırlıktepe'de zor şartlar altında gecekondu yıkımlarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şubesi Müdürlüğü ekipleri, son derece eğimli ve sarp kayalıklar üzerine kurulu gecekondu ve metruk yapıların bulunduğu Hıdırlıktepe'de, 2017 yılı başından bugüne kadar 545 gecekondu ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. Hıdırlıktepe'de sağlıksız koşullarda vatandaşların yaşamlarını sürdürdüğü gecekondular, Büyükşehir Belediyesinin deneyimli personelinin kullandığı iş makineleriyle yıkılıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Hıdırlıktepe'deki yıkımlar sırasında zaman zaman kötü niyetli kişilerin köpekli saldırılarına maruz kaldıklarını ya da silahla taciz edildiklerini belirterek, "Her türlü engellemeye rağmen yıkım çalışmaları sürecek" dediler.

Ankara genelinde 1675 gecekondu veya riskli yapı yıkıldı

Hıdırlıktepe ile birlikte Mamak, Dikmen ve Bala'da da gecekondu, riskli ya da metruk yapıların yıkımlarını sürdüren Büyükşehir Tahliye ve Yıkım Şubesi ekipleri, yılbaşından bugüne kadar Ankara genelinde 1675 gecekonduyu ve oturulamaz raporlu yapıyı yıktı.

Yıkım ekipleri, Mamak'ta 1037, Hıdırlıktepe'de 545, Bala'da 66 ve Dikmen'de 27 gecekonduyu yıktı.

(BC-BT-Y)

05.06.2017 12:54:01 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri