Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Güney yarım kürede düzenlenen tek grand slam turnuvası Avustralya Açık, gece yarısına sarkan maçların önüne geçmek için yapılan düzenlemeyle bu yıl ilk kez 15 güne yayılacak.

Melbourne kentinde 112. kez düzenlenecek ve 28 Ocak Pazar günü oynanacak final maçıyla sona erecek turnuvanın kortları, yarın TSİ 03.00'te ilk tur maçları için açılacak.

SABAHA KARŞI 04.05'TE BİTEN MAÇ, TAKVİMİ DEĞİŞTİRDİ

Büyük Britanyalı Andy Murray ile Thanasi Kokkinakis arasında geçen yıl oynanan ve yerel saatle sabah 04.05'te biten ikinci tur maçı, organizatörlere turnuvanın takvimini değiştirtti.

Organizatörler, sporcuların fiziksel olarak daha fazla maçta kalması ve kortların diğerlerine göre yavaş olması nedeniyle uzayan maçların önüne geçmenin çaresini turnuvayı pazar gününden başlatmakta buldu.

Bu karar, sadece sporculara değil maddi açıdan organizatörlere de yarayacak. Yayın hakları sözleşmelerinin değeri arttığı gibi fazladan bir günde bilet, yiyecek, içecek ve ticari ürün satışları da olumlu etkilenecek.

3 yıl önce ortadaki pazar gününü (middle sunday) de programa dahil eden Wimbledon'ın 10 milyon sterlinden fazla ekstra gelir elde ettiği tahmin ediliyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ