Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fahrettin Altun ailesine CHP'li Suat Özçağdaş’tan foto taciz

        Edinilen bilgilere göre Özçağdaş’ın beraberinde 2 CHP’li üyenin de olduğu belirtilirken koruma altındaki evin fotoğraflarını çekmeye çalışan Özçağdaş'a koruma polisleri müdahale etti.

        İnternet Haber sitesinin edindiği bilgilere göre olay yerinde tutulan tutanakta şu ifadeler yer aldı:

        Dün 12:50 sularında CHP Üsküdar İlçe BaşkanıSuat Özçağdaş, SUV tipi aracıyla Altun’un söz konusukonutuna gitti ve cep telefonu ile fotoğraf almaya çalıştı.

        Polisler, şahısların yanına giderek "bu ikamet ve konut sahibi kişi daimi korunma altında, fotoğraflama yapmak yasak ve izne bağlı" uyarısı yaptı.

        REKLAM

        Cep telefonunu çıkarıp koruma altındaki evin fotoğraflarını çekmeye çalışan Özçağdaş, polislerin "bekleyin" uyarısı üzerine "Ben CHP Üsküdar İlçe Başkanıyım, tekrar gelip fotoğraf çekeceğim" diyerek olay yerinden ayrıldı.

        FATMANUR ALTUN İSYAN ETTİ: BEN BİR ANNEYİM

        CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın iki partili ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evini yasadışı şekilde fotoğraflamasına Altun'un eşi Fatmanur Altun'dan sert tepki geldi. Altun, yaşanan olaya isyan etti.

        Fatmanur Altun sosyal medya hesabından şunları kaleme aldı:

        “Ben bir anneyim. Her anne gibi çocuklarımın ve ailemin güvende olduğunu hissederek yaşamak istiyorum. Evimin ve ailemin mahremine girerek, çocuklarımın en temel güven duygusunu paramparça ederek ne elde edeceksiniz?! Elde ettiklerinizin hayrını görecek misiniz?! Tarifsiz üzgünüm.”

        ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasına tepki göstererek, "Bu, sorumsuz ve ahlaksız bir eylemdir" dedi.

        AK Partili Ömer Çelik, Twitter'dan açıklama yaparak, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun’un evini fotoğraflamaya çalışarak bir ailenin yaşadığı eve fiziki tacizde bulunan CHP Üsküdar İlçe başkanını ve yanındakileri şiddetle kınıyoruz. Bu, sorumsuz ve ahlaksız bir eylemdir" dedi.

        Çelik, "En temel değerleri hiçe sayarak itibar suikastınagirişen yayın organının ardından, bazı siyasilerin hedef gösterme kampanyasının tetikçisi haline gelmesinin vardığı nokta budur. İtibar suikastındanfiziki tacize varan ahlak dışı bir zincirdir bu. Bir insanın ailesiyle yaşadığı evi taciz etmeye kalkmak, uyarıda bulunan polislere siyasi parti kimliği kullanarak direnmeye çalışmak ve kaçmak hiçbir siyasi partinin taşımaması gereken bir lekedir" ifadelerini kullandı.

        Ömer Çelik, "Sayın Fahrettin Altun’un ailesine dönük bu tacizi şiddetle kınıyoruz. Bunu yapan şahıslar hakkında gerekenin yapılmasını ve özür dilenmesini bekliyoruz. Hiçkimse kimsenin ailesini ve konutunu taciz edemez. Bunu beyanlarıyla teşvik edenlerin ders alması gereken bir durumdur bu" dedi.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının izinsiz çekilmesine ilişkin, aralarında CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın da bulunduğu 3 kişinin ifadesi alındı.

        Alınan bilgiye göre, Altun'un Kuzguncuk'taki evinin önünde koruma görevinde bulunan Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği ekibi, buraya araçla gelen 3 kişi tarafından izinsiz olarak evin fotoğraflarının çekildiğini görüp müdahale etti.

        Polisin uyardığı kişilerden biri, "CHP Üsküdar İlçe Başkanı olduğunu ve sonraki günlerde yeniden geleceklerini" söyleyerek, ihtara rağmen yanındakilerle evin önünden ayrıldı.

        Olayı tutanağa geçiren koruma ekibi, durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

        Yapılan çalışma sonucu, şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Aralarında CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın da olduğu 3 kişi hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan soruşturma başlatıldı.

        Özçağdaş ve yanındaki 2 kişi, telefonla aranarak emniyete çağrıldı. Avukatlarıyla emniyete gelen 3 kişi, ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA İNCELİYOR

        Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili inceleme başlattı.

        Cumhuriyet gazetesinde 16 Nisan tarihli bir haberde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı'na ait meskenin adres bilgilerinin yayımlandığı ve sosyal medya üzerinden sistematik olarak dolaşıma sokulduğu gerekçesiyle soruşturma başlatan başsavcılık, Altun'un evinin fotoğrafının CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi tarafından izinsiz çekildiği iddialarını da soruşturacak.

        Altun'un adres bilgileri yayımlanarak bu bilgilerin sosyal medya üzerinden sistematik olarak dolaşıma sokulduğu ve kamu görevlisinin ailesiyle birlikte can güvenliğinin tehlikeye atıldığı suçlamalarıyla yürütülen Cumhuriyet gazetesi soruşturmasına ek olarak, dün geceki olayın da bağlantılarıyla birlikte aynı kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelendiği belirtildi.

        "ÖZÇAĞDAŞ KABUL ETTİ"

        Başsavcılık soruşturma başlattığı olayla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un avukatı Sezgin Tunç da açıklama yaptı. Hürriyet'e konuşan Tunç, olayın tutanak altına alınması akabinde şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, bunun üzerine ifadeye çağrılan CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020 gece saatlerinde verdiği ifadesinde Altun’un evinin fotoğrafını çektiğini kabul ettiği öğrenildi.

        Suat Özçağdaş İfadesinde, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evine kendi özel arabasıyla ve yanında ilçe başkan yardımcısı Ali Selçuk Kaya ile CHP üyesi ve Parti Okulu eğitmeni Mehmet Sarıyar ile gittiğini kabul etti.

        Ayrıca, Özçağdaş’ın telefonuna inceleme için el konulduğu, bilirkişi tarafından inceleme yapılarak telefonla nasıl fotoğrafların çekildiği, bunların kimlerle paylaşıldığı tespit edileceği, bu tespitlerin savcılık dosyasına gireceği belirtildi.

        Üsküdar Güvenlik Büro Amirliği’ne aralarında CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Sera Kadıgil’in de olduğu çok sayıda kişiyle gelen Özçağdaş, Kaya ve Sarıyar ifadelerini verdikten sonra emniyetten ayrıldı.

        "İNŞAAT VAR MI DİYE FOTOĞRAF ÇEKTİM"

        CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, iki partili ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk’taki evini fotoğraflamak isterken polislere yakalandı. Koruma polislerinin tuttuğu tutanakla işlem yapıldı ve CHP’li Özçağdaş’ın ifadesini aldı.

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın da dün gece ifadesi alındı. Özçağdaş'ın, “İnşaat var mı diye fotoğraf çektim” dediği, gerekçe olarak da 'gerçekte inşaat olup olmadığını tespit etmek' dediği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa