Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ali Koç FB TV'de Fenerbahçe camiasına seslendi! İşte Ali Koç'tan transfer itirafı... - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        SPONSORLUK ANLAŞMASI NE DURUMDA?

        "AVRUPA'DA REKLAM VE SPONSORLUK KONUSUNDA İLK 20'YE GİRMEK İSTİYORUZ"

        "Sponsorluk konusunda açıklayacağım pek çok anlaşma, söyleyeceğim pek çok bilgi var. Öncelikle bilgi vermek istiyorum, sponsorluk anlaşmasında ne aldığımızdan çok ne verebileceğimiz üzerine kafa yoruyoruz. Bu birincisi. Daha az sponsorla daha uzun süreli anlaşma yapmak istiyoruz bu da ikincisi. Bu anlaşmalar, temlik edilmeyen tek gelirlerimiz olduğu için çok önemli. 5 yıl içerisinde sponsorluk ve reklam gelirleri konusunda Avrupa'da ilk 20'ye girmek istiyoruz. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var.Alternatiflerimiz de..."

        FUTBOL SPONSORLUĞU

        "Fenerbahçe'nin uzun zamandır göğsünde uzun süreli bir anlaşması yok, reklamsız çıktık. Yarım sezonluk bile sözleşmeler yaptık. Bunlar sürdürülebilir değil, daha iyi kurgulanmalı.

        Futbolda bekleyen 10-12 milyon Euro'luk sponsorlarımız bekliyor. Ya anlaşma sağlayacağız, ya da olmadı deyip görüşmeleri bitireceğiz. Anlaşma sağlanırsa, bedeli son dönemdeki anlaşmaların çok çok üstünde olacak. Bu büyük markayla, büyük uzun süreli anlaşmanın akıbetini bekliyoruz. Formanın önündeki reklamı belirledikten sonra şort ve kola bakacağız, çorap konusuna sıcak bakılmıyor. Göğsümüze alacağımız anlaşmanın meblağı 4-5 senedir yapılan anlaşmanın çok üzerinde olacak. Yapacağımız uluslararası anlaşma, son dönemdeki en büyük anlaşmalardan biri olacak..

        Son aylarda hiçbirimizin arzu etmediği Türk Lirası'nın bir değer kaybı oldu. Bu da tabii ki herkesi etkiliyor. Hem bizi hem de iştahlı sponsorları etkiliyor. Müzakerelerin sonuna gelindiğinde de etkiliyor."

        BASKETBOL SPONSORLUĞU

        "Avrupa'nın en iyi 2-3 takımından biri bahsediyoruz, bu takımın forması THY EuroLeague boyunca yurt dışında 16 ayrı şehre gidecek. Düşüncemiz Fenerbahçe'nin ulusal bir marka olsa da uluslararasına hitap etmesini istiyoruz. Herkesin huzurunda Doğuş Grubu'na yeniden teşekkür etmek istiyorum. Onların yaptığu yatırıma rağmen 4-5 milyon Euro'luk bir açık vardı.Doğuş Grubu'nun ayrılığı bize darbe vurdu.Erkek basketbol takımımızın yıllık bütçesi 30 milyon euro, Doğuş'un anlaşması 11 milyon euroydu ve 4-5 milyon euro açık oluyordu. Bu sene de açık olacaktır. Basketbol kombinesinde hedefimiz 7 binin üzerine çıkmak.

        Bu sponsorların açıklanmamış olması, herhangi bir sıkıntıdan kaynaklanmıyor, Fenerbahçe olarak en iyisini yapmamızı istediğimizden kaynaklanıyor.

        REKLAM

        "İnsanda uçuk ne zaman çıkar? Bağışıklık sistemi zayıfladığında çıkar. Ligde ve Benfica'da istediğimiz sonuçları alamayınca bize saldırmak daha kolay, daha makbul oldu. Yeri gelmişken şunu açıklamak istiyorum: Biz medyanın hepsine eşit mesafede olmak istiyoruz. Hatalarımız çok var, düzelecek çok şeyimiz var. Hiçbir grupla vıcık vıcık ilişkiye girmeyeceğiz.Hiçbir medya grubuna, spor müdürüne, patronuna, bir muhabiri şikayet etmeyeceğimizin ve baskı yapmayacağımızın sözünü veriyorum. Bizim medya anlayışımız farklı, herkesle eşit mesafede olmak istiyoruz. Testiyi kıranla, taşıyanı ayırt etmek istiyoruz. Testiyi krıanlara 'Fenerbahçe'yi takip edemezsin' gibi şeyleri yapmayacağız. Ama testiyi taşıyanlara da bazı konularda öncelik tanıyacağız."

        Ali Koç ayrıca Fenerbahçe'nin daha sonra resmi internet sitesinden yalanladığı"Cocu, PSV'de kazandığının 5 katı kazanıyor" adlı haberi ise medya için utanç verici olarak nitelendirdi.

        "BU YOLUN SONU GÜZEL OLACAK. BUGÜN OLMAZSA YARIN"

        "Yepyeni bir oluşum içindeyiz, kemikleşmiş düzeni değiştirmeye çalışıyoruz. Yepyeni bir yönetim, yeni başkan... Değişim sancılıdır, bunlar zaman alacaktır. Kaybettiğimiz 3 maçın da şans yaver gitse 1-2'sini kazanabilirdik. Bu yolun sonu çok güzel olacak. Bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün... Bu yolun sonu her halükarda çok güzel olacak. 'Bana 2 dönem lazım, 6 yıl lazım' derken, inandığım bu yoldan kolay kolay vazgeçecek değilim.Özellikle Fenerbahçe futbol takımı kendi kendini döndüren bir yer olacak."

        TRANSFERE İLİŞKİN: "100 OYUNCULUK LİSTEYİ HALA TAKİP EDİYORUZ"

        "AYEW'İNKİRALAMA ÜCRETİ YOK"

        "100 oyuncu konusu da ciddi anlamda suistimal edilmiş durumda. Bu 100 oyuncu öyle bir şey ki biz FFP sıkıntısı olan kulübün sattığı kadar alabilecek kulübün geleceğiyle ilgili bakıyoruz. Biz bu 100 oyuncuyu hala takip ediyoruz. Arzu edip alamadığımız oyuncular da oldu. Ama unutmayın ki bizim imkanlarımız bayramdan sonra yaptığımız iki satışla arttı.Ondan önce elimiz kolumuz bağlıyken sadece Fernandao satışıyla Ayew ve Slimani'yi kiraladık. Ayew'inkiralama bedeliyoktur. 100 oyunculuk liste, devam eden listedir.Yaptığımız transferler arasında Jailson yoktur. Tolga Ciğerci son dakika fırsatı olarak geldi.Kişisel sorunları ve yüksek maliyeti nedeniyle ayrıldığını değerlendirdik. Sakatlığı, nüksetme eğilimde değil. Oynadığı zaman müthiş oynayan bir oyuncu, karakterli bir oyuncu. O da kırgın ve kızgın, tanıştım kendisiyle. O da oynamaya aç. Beğendiğim bir futbolcu. İnşallah bizim ona, onun bize faydası olur. Jailson'a gelirsek bu oyuncu Josef'in satışından sonra pozisyonunun doldurulması gerekiyordu. Yeri gelmişken Josef, bütün değerlerimizi barındıran, en iyi oyuncularımızdan bir tanesiydi. Satmak zorunda kaldık. Jailson bir nebze 100 kişilik listemizde olmayan bir isimdi. Güney Amerika'nınŞampiyonlar Ligi'nde oynamış bir oyuncuydu. 4-5 gün kendisini araştırdık, sadece saha içerisinde değil. Gerek Phillip gerek Damien Comolli sabahlara kadar çalıştılar. Çabucak geldi, 22 yaşında bir oyuncu. Transfer politikamıza uyan bir oyuncu. Çünkü makul bir fiyata gelmiş, makul ücret alan bir futbolcu. 4 milyonEuro'ya aldık, son dakikaya kalmasaydı, 2-2,5 milyon Euro'ya alabilirdik. Son güne kaldığı için alan da razı veren de razı oldu. Müthiş bir futbolcu, 3-4 yıl Fenerbahçe'ye büyük hizmet verecektir. Daha sonra Avrupa'nın çok iyi bir takımına gideceğini düşünüyorum."

        "AZİZ BEHİCH'İ İSTEDİK, OLMADI"

        "Transfer etmek isteyip de alamadığımız mevki oldu. Aziz Behich'le ilgilendik. Emre Akbaba'yı biliyorsunuz ancak o bize 'İki taraf anlaşamadı' diye gelmişti. 10 numaradan isim vermeyeceğim bir Avrupa'dan oyuncuya baktık. Bunlar dışında isteyip de alamadığımız pozisyon olmadı, isimler oldu"

        "KAYBEDİLEN TÜM PUANLARIN SORUMLUSU BİZİZ"

        "GEREKİRSE EN RADİKAL KARARLARI DA ALABİLİRİZ"

        "Gerek Cocu olsun, gerek Comolli olsun, iyi seçimler yaptığımı düşünüyorum. Benim başkanlık tarzım işi ehline vermek. Benim görevim futbolcular ve teknik heyet için en verimli çalışma ortamını hazırlamak. Futbolculara borcu olmayan yegane kulüplerden biriyiz. İlk 4 haftada yaşanan hayal kırıklığının sorumlusu biziz. Ben ve arkadaşlarım. Kaybedilen tüm puanların sorumlusu ben ve yönetimimiz. Destek vereceğiz ama gerekirse en radikal kararları da alabiliriz."

        "Kariyerinde belli bir başarı olan ancak önü açık olup çok daha yukarıları hedefleyen, geçmişte futbolda başarı sağlamış, altyapıya önem veren ve altyapıda çalışan, aşan taşan bütçelerle değil, makul bütçelerle takım kurmayı öğrenmiş ve kariyerinde yeni bir macera arayan birini arıyorduk. Cocu da bu kriterlere uyuyordu.İnşallah başkanlığım süresince çalışacağım tek hoca olur. Ama bu futbol, ne olacağı belli olmaz. Fenerbahçe'nin çıkarlarını düşünüyoruz. Fakat biz sabırlıyız. Arzuladığımız başarı gelmediği sürece, gereken her türlü önlemi alabiliriz. Bunu hemen 'O gidiyor, bu geliyor, listeler hazır' gibi şeylere çekilmesin. Kimsenin dolduruşuna gelerek hareket etmeyiz. Bizim çok büyük hedeflerimiz var."

        "COCU'NUN TAZMİNATI, 12 AYLIK MAAŞIDIR"

        "Phillip Cocu'nun tazminatı sadece sadece 12 aylık maaşıdır. Bu da futbolda nadir görülecek bir şeydir, genelde sözleşmenin sonuna kadar ödenir. Bu da Damien Comolli'nin başarısıdır. Maaşını açıklayamayacağım için rakamı veremiyorum ancak PSV'dekinin 5 katı değildir, 3 misli bile değildir. Gizlilik anlaşmaları var bu yüzden hem Comolli'nin hem de Cocu'nun maaşını açıklayamıyorum."

        "COMOLLI'YE TEKLİF YAPTIĞIMDA İKİ TEKLİF ALMIŞTI"

        "Comolli'ye nisan ayında teklif yaptığımda iki ayrı kulüpten teklif bekliyordu. Birinden teklif aldı ama istediği seviyede değildi, diğerinde de yönetim değişeceğini düşündüğü için kabul etmedi. 3. sırada biz vardık ve kabul etti. Anlaştığımız sürede maaşını da ben ödedim, aksi yönde haberlere itibar etmeyiniz."

        "Bugüne kadar iki kez haberi yalanladık. Yalanladığımız haberlerden biri Sissoko'ydu. O beni müthiş üzdü. Duayen diye bildiğimiz isimlerin bile furyaya katılıp bu iş oldu demesi ve olmadı dediğimizde beceremediler noktasına gelmesi kabul edilebilir değildi. Transferi yapıldı diye açıklandı. İsim vermiyorum çünkü kurum hata yaptığını kabul etti ve düzeltmek için her şeyi yaptı."

        "Ben soyunma odasına inmeyeceğim demedim, hiçbir zaman demedim. Ben buranın günahıyla, sevabıyla başındaki adamsam, soyunma odasına da girerim, rakibin de odasına gidip tebrik ederim."

        ALTYAPIYA İLİŞKİN

        "ALTYAPI, BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA KALİTELİ ÇIKTI"

        "Altyapıda beklediğimizden daha kaliteli bir oyuncu kalitesi çıktı. 6-7 tane oyuncuyla profesyonel sözleşme imzaladık. En son Ömer Faruk Beyaz'la imzaladık. O da inşallah gelişimini sağlarsa çok büyük futbolcu olacak, Fenerbahçe de büyük bir gelir elde edecek. Fenerbahçe'nin kendi kendine yetebilmesi için özkaynağından beslenmesi lazım. U13 ve U14 takımlarımız Altınordu ve Beşiktaş'ı yendi, ikisi de önemli altyapıları olan kulüpler."

        "EKSİKLERİMİZ VAR, ÖNCELİĞİMİZ TESİS"

        "Eksiklerimiz var, en başta tesisler. Gebze'deki inşaat iznini alamadığımızdan orada bir projemiz olmayacak.Altyapıda bizim gidecek çok yolumuz var. Öncelikle tesise ihtiyacımız var. Oyuncuları iyi insan olarak yetiştirmek istiyoruz."

        BENFICA'YI ÖRNEK VERDİ: "2 MİLYON EURO ÜZERİNDE MAAŞ ALAN YOK"

        "Bizi eleyen Benfica'nın 11'inde iki futbolcu vardı, 90 bin Euro alıyordu. Ortalamaları 400 bin Euro. Ve her sene 50 ile 100 milyon Euro arasında oyuncu satışı yapıyorlar. En çok maaş verdikleri üç oyuncu da 2 milyon Euro alıyor, 2 milyon Euro'nun üzerinde hiçbir oyuncuya para vermiyolar. Böyle bir lüksümüzün olması için altyapıdan oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor."

        EKONOMİK DURUM VE MALİ TABLO

        "BORCUMUZ, 4,1 MİLYAR TL'DEN 4,5 MİLYAR TL'YE ÇIKTI"

        "Fenerbahçe Dernekler yapısı, biz yönetime geldiğimizde ilerlemiş ve gelişmiş bir yapıdaydı. Bunun için de Aziz Yıldırım'a teşekkür ederim. Bu yapı gelişebilir mi, tabii ki. Yakında bir seferberlik başlatmak zorundayız. Bizim koyacağımız kaynaklarla mevcut borçlanma seviyeleri ve yarattığımız kaynaklarla bu işin gitmesi mümkün değil. 4,1 milyardı. Sadece ve sadece kur artışından bu rakam 400 milyon TL arttı. Fenerbahçe'nin bu nedenle kaynak yaratma kampanyasına başlaması lazım.Böyle ancak nisan ayına kadar gidebiliriz. Borcu borçla ödemek, sürdürülebilir bir sistem değil. Bu tablo içinde seferberlik kampanyası başlatmamız gerekiyor."

        "Her yıl 10 bin yeni üye kazanmak istiyoruz, bunun için de derneklerimiz önemli. En önemli konulardan bir tanesi üye kazandırmak. Onları sadece maçlara gelip desteklemekten öteye, Fenerbahçe'yi kaynak yaratma kampanyasında bir elçi olarak konumlandırmak istiyorum"

        SANTRFOR TRANSFERİNDE GEÇ KALINDI MI?

        "Benfica'yı geçince Şampiyonlar Ligi'ni cepte görüyorsunuz. Ama bir tur daha var. Bu takımın geçmişte nasıl takımlara elendiğini unutma. Transferlerin geç yapılmasında bir hata varsa bundan sadece Comolli sorumlu değil, ben de sorumluyum. Burası sportif direktörün her şeyi kafasına göre yaptığı bir kulüp değil. Burada bir hata varsa hepimiz sorumluyuz, işi kişiselleştirmemek gerekiyor. Soldado, parmağının nasıl kırıldığını kendi de bilmiyor. Soldado konusunda şanssız olmasaydık ve yine de elenseydik, bu sorular gelmeyecekti. Slimani'yi çok istedik, müthiş bir oyuncu, göreceksiniz çok patlayacak burada. Fernandao'yu sattık, Fernandao'nun satışı sonrasında 'Benfica'yı elerdik' tarzında eski yöneticiler bana göre saçma yorumlar yapıyor. Fernandao'nun satışıyla Slimani'yi alabildik. Slimani'yi çok istedik. Kiralama dışında herhangi bir yöntemle alabilmeniz mümkün değil. Satın alma opsiyonu da yok. Bu oyuncuyu hem Damien hem de Phillip çok istiyordu. Fakat 5 tane santrforu olan Leicester City, kiralayacağı oyuncuyu önce satmak istedi, almamız mümkün değildi. Kiralamaya gelindiğinde de iş işten geçmişti.Bu kadroyla Şampiyonlar Ligi'nde ne kadar puan toplayabilirdik, bundan da emin değilim."

        "25 milyon Euro'luk oyuncu satışı yapmak kolay değil. Sözleşmesinin bitmesine bir sene kalmış bir oyuncuyu ilk teklif 4 milyon Euro'yken 12 milyon Euro'ya satmak kolay değil.

        "Yassine Benzia'nın bize gelmesi aklımızın ucundan bile geçmezdi. Lille'in kendi sıkıntılarını geçtim, Fransa'daki regülasyondan dolayı ayrılmak durumda kaldı, bize geldi."

        BARIŞ, FERDİ VE BERKE'Yİ YORUMLADI

        "Ferdi, bizim gelecek için aldığımız bir oyuncu. Hollanda futbolunun geleceği olarak görülen bir oyuncu. Cocu da çok çok istedi. Kupa maçlarında da oynayacaktır, zamanlaması önemlidir. Fenerbahçe'ye kimler hangi gençler geldi, yok olup gittiler. Bunlarınkıvama gelince oynatılması önemli"

        "BERKE'NİN FENERBAHÇE'NİN KALESİNE GEÇMESİNE KİMSE ENGEL OLAMAZ"

        "VOLKAN DEMİREL'İN SÖZLEŞMESİ SENEYE BİTİYOR"

        "Berke ve Barış daha çok Damien ve benim istediğimiz oyuncuydu. Berke, kendi yaş grubunda dünyanın en iyi 3 kalecisinden biri olarak gösteriliyor. Volkan Demirel'in mukavelesi seneye bitiyor, Kameni onun önünde değil. Önümüzdeki sene Berke ve Harun vardır.

        Doğuştan Fenerbahçelidir, Fenerbahçe logosunu bakmadan çizebilecek kadar. Berke bu sene pişecek ama Fenerbahçe'nin kalecisi olmasına kimse engel olamaz! Ailesine, özel hayatına kadar tanıdığım, takip ettiğim Berke kendini bu yaşa kadar geliştiği şekilde geliştirirse Türk futbolunun kalecisidir."

        "Barış Alıcı müthiş bir futbolcu. Dönüşümlü bir şekilde oynayacak. Bizim amacımız genç oyuncuları, tecrübeli oyuncularla takviye etmek."

        FFP ANLAŞMASI: "60-70 MİLYON EURO KAR ETMEMİZ GEREKİYOR VE MÜMKÜN DEĞİL"

        "3 yılda toplamda -30 milyon Euro zarar etme hakkımızı çok aştık. Oraya geri dönmemiz için bu sene 70-80 milyon Euro kâr etmemiz gerekiyor ve bu kolay kolay mümkün değil. TL'ye dönme konusuna gelince... Kimse futbolcularının ödemelerini döviz kurundan TL'ye çeviremiyor. Şu anda borçlanma TL üzerinden çok zor. Faizler de yüzde 35-40'lara gelmiş durumda. Burhan Karaçam buna karar verecek kişidir, arkadaşlar da çok çalışıyor. Bizim denetimimiz de bitiyor, dikkat çeken sonuçlar çıkıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü ilk defa bütçe yapıyor, ilk defa konsolide bütçe yapıyor. Şu aşamada borcu çevireceğiz, çevirmeyeceğiz demeyeceğim"

        "10 faktöring şirketiyle anlaşılmış. Haziran 2018 itibarıyla yüzde 49'a varan maliyetlerle oluşmuş 96 milyon TL faktöring borç takviyesi, takip eden aylarda yeniden yapılandırılmış ve faizi dahil 106 milyon TL olarak, ortalam yüzde 22 faiz maliyetiyle 24 aya kadar vadelere yayılmıştır. Ancak iki şirketle henüz anlaşma sağlanamamış ve bunlardan biri ile barışçıl çözüm yolları tıkanmak üzeredir. Başta eski başkanımız Aziz Yıldırım, ben ve 4 arkadaş olmak üzere haciz yollamışlardır ve sonra da pişkin pişkin 'Avukatımız yapmış' diyerek Fenerbahçe'yi karşılarına almışlardır. Bana göre legal olmayan yöntemlerle bu şekilde davranmalarıyla Fenerbahçe'yi karşılarına almışlardır. Er mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Böyle davranmalarına anlam verememiş vaziyetteyiz ve tatsız gelişmeler olabilir."

        FEDERASYON'A ÇAĞRI YAPTI!

        "GÜNÜ KURTARMA DÜŞÜNCESİYLE İNTİHAR EDİYORUZ"

        "UEFA'ya gittik, konuştuk. UEFA, FFP kurallarını getirdiği her ülkede ve takımda arzu ettiği sonuçları almış. Bu ne demek sorunlar çözülmüş ya da sorunların çözümüne doğru yönelmişler. Anlayamadıkları bir husus var ki Türk takımları tamamen ters istikamette. Burada Beşiktaş'ı dışarıda tutuyorum, onlar geçtiğimiz mayıs ayını karla bitirdi, onların da ciddi borcu var. Fenerbahçe ve Galatasaray ise toplam 400 milyon borçlu geçirdiler. Gidişat çok vahim, iyi değil. Ya çok ciddicezalar yiyeceğiz ya da devamlı UFEA kıskacında olacağız. Devletimiz ve kulüplerimizle kafa kafaya verip bu işin içinden nasıl çıkacağız bunu düşünmemiz gerekiyor. Federasyon belki de kendi FFP'sini uygulamalı. Radikal kararlarla orta vadede Türk futbolunu düşürecek ancak uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor. Bu zihniyet ve kafa yapısıyla gidemeyiz. Federasyonun görevi seyir zevkini, marka değerini artırmak, sağlam bir ekonomik altyapı hazırlamak, Türkiye'yi mütemadiyen futbolcu üreten fabrikaya döndürmektir. Bu durumdan hepimiz sorumluyuz. Türk futbolu bugün bir çıkmazın içerisinde. Günü kurtarma yaklaşımıyla da intihar ediyoruz. Altyapıdan en az oyuncu çıkartan, en yaşlı oyuncuları alan buna mukabil en çok stat yatırımı yapan ülke. Milli Takım başarısı olarak da Avrupa'yla aramızdaki makas sürekli artıyor. Ara hiç kapatılmayacak kadar açılacak vaziyette."

        YABANCI KURALI DEĞİŞİKLİĞİ...

        "Bugün 14 yabancı oyuncu kriteri konuşuluyor, 2005'ten bu yana 8 kez değişti. Niye değişti? Değişiklik neye yansıdı? Şimdi de yabancı sayısını indireceğiz diyorlar. Yabancı sayısından önemli olan, yabancının kalitesi. Kriterler getirilmek zorunda. Bunun yapılması için de, federasyonun oluşumunun farklı konumlandırılması lazım. Olay yabancı sayısı değil, olay neyi niçin kaldırıyoruz?Bize dendi ki U21 ligi kalkıyor. Niye kalkıyor? Bana sorarsanız yanlış bir karar. Niye verildi, niçin verildi, bilmiyorum. Bu tip şeyleri monolog değil, diyalog içinde yapmamız lazım. Bir toplantıda verilecek kararlar değil bunlar."

        "Kimse üstüne alınmasın, günümüz federasyonu elinden geleni yapıyor ama Türkiye'yi Avrupa'da önemli bir konuma getirecek bir federasyon lazım. Şu anda görev alan önemli isimler olabilir ama görüyoruz ki yeterli değil."

        EMRE AKBABA TRANSFERİ VE ALİ DÜRÜST'ÜN ORADA OLMASI

        "Pek çok ülkede olsa ses getirecek olan garip olay ancak medyada hiç ses çıkmadı. Ben bu konuda çok düşündüm, bir şey diyim mi demiyim mi diye... Çünkü kavga, ayrıştırıcı duruşa son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Son derece garip olay bu olayla ilgili olarak uzun uzun bekledim. Belki de taraftarlarımız bana kızdılar, hafife aldığımı düşünmüş olabilirler. Yeterince sahip çıkmadığım şeklinde düşünmüş olabilirler. Önce söz konusu kişiden bir hamle bekledim gelmedi. Sonra TFF'den bir hamle bekledim... Sayın Ali Dürüst bana göre kabul edilemez bir açıklama yaptı. Daha doğrusu Habertürk'ten Serdar Ali Çelikler, haklı olarak bu konunun üzerine gittiği için onu aradı ve açıklama yaptı. Buradan ne çıkıyor biliyor musunuz? Dedim ki: Bu nasıl bir saygısızlık? Tamamen tesadüf olarak orada bulunmuş olabilir... Ancak insan çıkar ve bir açıklama yapar, der ki 'Öyle değil böyle.' Bu konuda yazı yazan birini arayarak açıklama yapar... Burada kişiler değil kurumlar önemli. Orada bulunmanızın tesadüfen dahi olsa sıkıntı doğurabileceğini, TFF'ye karşı duyulan güven ortamını yiteceğini bilecek kadar da tecrübeli biri. Çıkıp bunun yanlış anlaşılabileceğiyle ilgili açıklama yapacak kişi zaten orada olmazdı."

        "Geçen sene herkes hakemlerden şikayet ediyordu. TFF'nin ana görevi adil rekabet ortamı sağlamak, güven ortamını sağlamak. Bir numaralı sağlayıcılar da çalışanlardır. Dolayısıyla TFF'den açıklama bekledim çünkü bu Türkiye'deki güven ortamını kuvvetlendirmek için, rekabet ortamının daha doğru olduğunun mesajınıverebilmek için, bvu noktada sıkıntı yaşayan insanları rahatlatabilmek için önemli bir fırsattı. Belki de Serdar Ali Çelikler olayın üzerine gitmese hiç açıklama yapılmayacaktı. Şimdi seçim sürecinde 'Fenerbahçe'nin haklarını, TFF'ye karşı nasıl koruyacaksınız?' diye sorulmasını daha iyi anlıyorum."

        "EK TRANSFER GÜNDEMİ MANTIKLI ANCAK GELECEK SEZON"

        "Bu Avrupa'da uygulanan bir kural, Türkiye'de de uygulanması mantıklı olabilir, ama önümüzdeki sezon. Oyun oynanırken, kuralın değişmesine sıcak bakmıyorum. Bu kural garip değil ama önümüzdeki sezon olabilir."

        CARLOS CARVALHAL İDDİALARI

        "Yalan. Kaynağına bakmadım ama herhalde buradan çıkmıştır. Bir kanal bunu söylüyordu. Çok büyük bir facia olmadığı takdirde, devre arasına kadar Cocu ile ilgili bir şey yapmam. Her şey olabilir, bu futboldur. Ne olursa olsun, benim bu sistemin, bu kadronun, bu felsefenin yerine oturacağına inancım sonsuz."

        "COCU'YLA İŞLER KÖTÜ GİDERSE DEVRE ARASINDA ŞANSIMIZ VAR"

        "Cocu'yla işler tahmin ettiğimizden çok daha kötü giderse, bunu devre arasında değiştirmek için gerekli imkanımız var."

        BORCUN 800 MİLYON EURO OLDUĞU İDDİALARI

        "Denetimler eli kulağında, bitmek üzere. İlginç sonuçlar çıkıyor. Bunları paylaşacağız."

        "3 TEMMUZ'DA BİZE ÇOK BÜYÜK ZARARLAR VERİLDİ"

        "3 Temmuz'da bize çok büyük zararlar verildi. Fenerbahçe'nin yörüngesini yerinden oynattılar. Fenerbahçe çok doğru yoldaydı. Ama 3 Temmuz'dan sonra kendi kalemize gol atmaya başladık."

        GÖKHAN GÖNÜL VE CANER ERKİN'İN BEŞİKTAŞ'A TRANSFERLERİ...

        "Türkiye'nin en iyi sağ ve sol bekini elimizle rakibe verdik. Bir gün bunun da detaylarını konuşuruz. Çünkü gerçekler hiç de kamuoyunda konuşulduğu gibi değil."

        "ROBIN VAN PERSIE'NİN SAKAT OLDUĞUNU BİLE BİLE ALDIK"

        "Türkiye'nin en iyi sağ ve sol bekini elimizle karşı takıma verdik. Van Persie'nin sakat olduğu biline biline alındı. Başkanımız 'Sportif direktör Terraneo bizi aldattı.' dedi. Sağlık ekibini nasıl aldatabilir? Transfer kamuoyuna yansıdığı için bile bile aldık. Suistimal olup olmadığını yakın zamanda göreceğiz. Bence suistimalden ziyade yanlış uygulamalar ve yatırımlar var."

        MARCO FABIAN TRANSFERİ...

        "Fabian transferinde Damien Comolli kötü gösterildi, kötü gösterilecek biri varsa o da benim. Fabian iyi bir futbolcu, özel hayatı biraz renkli. Güney Amerika'dayken müthiş oynuyor, Avrupa'da da iyi başlıyor ve sakatlanıyor.Belinden çok ciddi bir operasyon geçiriyor ve yarım sezondan biraz fazla kaybediyor. DünyaKupası'nda da kadroya alındı, bir maçta oynadı. Yeni sezonda da Frankfurt'la Almanya Süper Kupası maçında Bayern'e karşı oynuyor. İşin ekonomik tarafı o kadar cazipti ki... Biz daha çok özel hayatla ilgili riske baktık. Sağlık kontrolünü geçebildiği takdirde imza attıracaktık. Fabian'ı sağlık kontrollerinde birden fazla yere baktırdık, olumlu olmadı. Damien, bu pozisyonun çok önemli olduğunu ve risk almaya değer olmadığını dile getirdi. Birden fazla yerde de sağlık kontrolünden geçirdik. Bu öyle bir sakatlık ki iki üç sene oynar hiçbir şey olmaz, Fenerbahçe'nin makus talihindeki gibi iki üç maç sonra sezonu kapayabilir. Dolayısıyla risk almadık. Futbolcunun sağlığıyla ilgili bir gizlilik vardır sektörde, kariyerine olumsuz etkimiz olmasın diye minimum açıklamayla bu konuyu kapatmak istedik. Ancak futbolcu anlamsız bir şekilde 'Son dakikada yeni şartlar koşuldu, kabul etmedik' şeklinde açıklama yaptı. Damien'da menajerinin mesajları var, 'İsterseniz devre arasına kadar para ödemeyin' şeklinde. Daha fazla detaya girmek istemiyorum. Bursaspor tarafı ise umurumda değil. Bu kararı verirken bir değil üçten fazla görüş alarak verdik."

        COCU'NUN ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI...

        "Cocu'nun açıklamalarını, '4. haftada şampiyonluk konuşmak erken' diye anlıyorum, 'Şampiyonluk şansımız kalmadı' diye anlamıyorum. Yeni takım, yeni antrenör, yeni bir oyun sistemi... Dikkat ederseniz ki hazırlık maçlarındaki oyun sistemini maçlara yansıtamadık. Ayaklardan çok kafada problem var. Hocanın görüşü, idmanların sahaya yansımaması şeklinde. Bence yeterince takım olunmamak...Hocamız bir güven problemi olduğunu söyledi. Yeterince takım da olamadık. İlk önce takım olmamız lazım. Kaybedilen 9 puan var, çok erken ancak önümüzdeki takımlar da almış başlarını gitmiş değiller. Şu anda, şampiyon olmamamız için hiçbir neden yok. Ara kapanacaktır."

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir muhabirin kişisel Twitter hesabından attığı tweet nedeniyle soru sormasına izin vermezken reklam arasının ardından muhabiri yanlış anladığı için özür diledi.Ali Koç, "Arada konuştuk. Bu tweetin iş dışı, kurum dışı, tamamen özel hayatında bir paylaşım olduğunu söyledi. Arkadaşları da kefil oldu. Kurumunu zikrettiğim için kurumundan da özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

        HARUN TEKİN TRANSFERİ

        "Damien iki tane iyi kalecimiz olduğunu, başarısız bir sezon geçirdiğini dile getirmişti. Buraya ihtiyaç olmadığını düşünmüştüm. Ancak sezona iyi başlangıç yapmamış olma neticesiyle oraya ekstra bir rekabet yaratabilecek, gerektiği zaman kaleyi Volkan'dan alabilecek, gerektiğinde Volkan'ın oynayacağı şeklinde bir takviye düşündük. Yabancı sayımız şişmişti, mecburen Türk takviye yapacaktık. İki kaleci vardı, Bursaspor da Harun'un arkasından iyi kaleci olduğu için satışına izin verdi."

        AYEW VE BENZIA'NIN SATIN ALMA OPSİYONLARI NE KADAR?

        "Andre Ayew'in satın alma opsiyonu 12 milyon Euro, herhalde kullanmayacağımız bir opsiyon. Benzia'nınkisi ise 7,4 milyon Euro. İyi bir sezon geçirdiği takdirde kullanabileceğimiz bir rakam"

        "OZAN TUFAN HAYAL KIRIKLIĞI OLDU"

        "Ozan Tufan'ın bir hayal kırıklığı olduğu doğru. Ozan Tufan gibi bir yatırımı yapmışken, yaşı da sadece 24 iken, mücevher gibi bir değer olması gerekirken, bu durumda olmasına ne Ozan, ne biz seviniyoruz. Ozan Tufan'dan beklentim çok yüksekti. Kampa da çok hazır bir görüntüde gelmişti. 8 kilo vermişti. Tatilinin büyük bölümünü Sırbistan'da çalışarak geçirmiş. Ama ne yazık ki beklediğimiz gibi olmadı. Uyum konusu, performansı, verileri, hoca ile arasındaki kimya, ne yazık ki olumsuz noktadaydı. Ozan Tufan bazı takımların ilgisini çekti ama Fenerbahçe'deki yüksek maaşından dolayı Anadolu takımları topa giremedi. Beşiktaş'tan bize gelen bir şey yok. Beşiktaş'tan bize gelen, bizim kabul edemeyeceğimiz bir takas söz konusuydu, pek çok oyuncuyu ilgilendiriyordu. İyi bir Ozan, Bursaspor'dan aldığımız Ozan, Türkiye'nin her takımında oynar, Avrupa'da oynar. Kumaşı iyi, çok güçlü... Niye olmuyor sorusuna verebileceğim net bir cevap yok. Çok yazık. Herkes için çok yazık."

        EMRE AKBABA TRANSFERİ...

        "Sayın başkan çoğunu ifade etti ama bir konuda eksik. Ben temmuz ayının 2'sinde veya 3'ünde başkanı aradığımda durumu sordum, o zamanlar 5-7 milyon Euro rakamları konuşuluyordu. Başkan net bir rakam vermedi, Başakşehir'in verdiği rakamlardan bahsetti. Oyuncunun almak istediği rakamları söyledi, ben de 'Sayın başkan biz bu rakamları veremeyiz' dedim. Transferi olana kadar biz devrede yoktuk. O son haftada menajeri bizim Damien Comolli'yle konuşmuş etmiş, forma numarasına kadar konuşulmuş, 'Çocuk ilgileniyor' denmiş, biz de bunun üzerine başkanla görüştük.Sonuçta oyuncunun kalbinin nerede olduğu önemlidir, her şey para demek değildir. Onun tercihinin de Galatasaray olduğunu öğrenince 'Tamam' dedik. Karakterli davrandı, Galatasaraylı'ymış, 'Galatasaray'da oynamak istiyorum' dedi. Transfer dönemlerinde bunlar olur, bunu bir zafere çevirmek biraz çiğ kaçtı, daha öteki duygularımı söylemiyim. Kendisini de tebrik ediyorum dün iki gol attı"

        COCU'YA TÜRK YARDIMCI ALINACAK MI?

        "Cocu arzu ediyorsa, Türk yabancı teknik adam için kafamda birkaç isim var. Ama şunu da ifade edeyim, Cocu'ya sonuna kadar inancım var."

        AYKUT KOCAMAN'LA YOLLAR NEDEN AYRILDI?

        Bugün Aykut Hoca'yla birlikte olsaydık, üçüncü maçta inanılmaz tepkiler olacaktı. Arada bir bağ kopuşu vardı. Ben gençlere çok önem vermek istiyordum, Aykut Hoca'nın bu konuda bir tereddütü olacağına inandım. İkimiz için de yeni bir sayfa açmanın daha doğru olacağına kanaat getirdim. Ama hayatımda verdiğim en zor kararlardan biriydi. Çünkü benim Aykut Hoca'ya bakış açım sadece bir hoca olarak değil. O, Fenerbahçe için sadece bir hocadan çok daha fazlası.

        AZİZ YILDIRIM'LA BİR ARAYA GELEBİLİR Mİ?

        "Kongre süreci gergin geçti, çok üzüldüğüm affetmekte zorlanacağım şeyler oldu. Hayatta affedemeyeceğim hiçbir şey yoktur.Bunu belki Başkanımız yaşatmadı ancak etrafındakiler neden oldu.Ama bazı şeyler hiç yaşanmamalıydı. Fenerbahçe için olacaksa Başkanım (Aziz Yıldırım)la bir araya hiç düşünmeden gelirim. Ben hala 'Başkanım' diyorum, 'Eski başkanım' değil. Fenerbahçe'ye hizmet edecek samimi bir buluşçu olacaksa hiçbir önyargım olmaz. Fakat ben insanları tahlil etmekte başarılıyımdır, sayın Başkanımın yanındakiler işi değiştiriyor. Ne yazık ki Aziz Başkan'ın etrafındaki bazı insanlar işin rengini tarif edemeyeceğim bir şekilde değiştirmiştir.Aziz Yıldırım'ın artısı eksisinden fazladır, ama son dönemde yaptığı hatalar daha fazlaydı. O yüzden bu noktaya gelindi. Ancak tekrardan söylüyorum, affedilemeyecek bir şey yok, Fenerbahçe için gerekirse bir araya geliriz"

        "Barcelona başkanı ile görüştük, birkaç oyuncu için de girişimimiz oldu. Mecbur olmadıkça, kiralama değil satış modeline gitmeleri gerektiğini ifade etti. Bizim ilgilenmediğimiz 1-2 oyuncu önerildi, ilgimizi çekmedi."

        İKİ SENE SONRA FENERBAHÇE'Yİ NEREDE GÖRÜYOR?

        "Finansal açıdan sağlıklı bir yapıyı ve sürdürülebilir bir başarıyı yakalamış, İsviçre saati modelinde, bütün çarkların doğru işlediği, kimseye muhtaç olmayan, bağımsızlığı en üst safhada, altyapısından oyuncu çıkaran, ilkeleriyle örnek olan bir Fenerbahçe hayâl ediyorum."

        KAMENI, DIRAR VE OZAN TUFAN'IN DURUMU

        "28 kişilik kadro açıkladık. Nabil Dirar, Ozan Tufan ve Carlos Kameni o kadroda yoklar, dolayısıyla oynayamayacaklar. Ancak maaşlarını ödemek durumundayız, yoksa FIFA'ya giderler. Carlos Kameni'ye Fransa'dan bir teklif vardı, kabul görmedi. Nabil Dirar'a Orta Doğu'dan bir teklif gelebilir, Ozan Tufan'a bakıyoruz. Bunların bir numaralı sorumluluları menajerleri."

        DIEGO COSTA KONUSU

        "Diego Costa ile ilgili bir belge paylaşılmış. Sanki biz sızdırmışız gibi konuşuluyor. Bizim fıtratımızda böyle bir şey yok. Biz belge sızdırıp haber yaptırsak, haber yaptıracağımız son kişi olur o basın mensubu."

        "29 şampiyonluğumuz var. Lefter sezonu ama Lefter'in şampiyon olduğu sezon kabul edilmiyor. Bu sadece yıldız, mıldız değil. Bu bizim vaatlerimizden. İki ayağı var bunun, biri hukuki ayağı, ikincisi de iletişim ayağı."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa