Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Alfa Romeo CEO'su Jean-Philipe Imparato, üst üste ikinci yıl ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdi.

İtalyan otomobil üreticisinin CEO'su, geçen yılki İstanbul ziyaretinde Türkiye'ye yönelik iddialı hedefler açıklamıştı. Ayrıca, markanın geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurduğu Milano isimli b-segment SUV model üzerinde yapılan çalışmaları da yine Imparato'nun geçen yılki ziyaretinde öğrenmiştik.

'Alfa'dan Türkiye için ilk üç hedefi Haberi Görüntüle

Bundan tam bir yıl önce bir araya geldiğimiz Imparato, "2023'te Türkiye'de satışları ikiye katlamayı hedefliyoruz" demişti.

Söz konusu açıklamaların üzerinden geçen 1 yılın ardından, Imparato ile önceki günlerde yaptığımız görüşmede, bu hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediğini sorduk.

Fransız CEO, "Bu sabah Aralık ayının kapanışından sonraki bütçe değerlendirmesinde bunu gözden geçirdik. Satışlar açısından geçen yılın 2.5 katı gibi bir rakam söz konusu. Yılın ilk yarısı ikinci yarısından daha iyi geçti. Sonuç olarak, verdiğimiz taahhütler doğrultusunda ilerliyoruz. Geçen yıl, hatırlarsanız, her yıl yaklaşık bir otomobil lanse edeceğimizi söylemiştik. Bu yıl Tonale oldu. Ardından 2024'te Milano'nun Türkiye pazarına gelişini göreceksiniz. Bu da 3 yıldan kısa bir süre içinde Stelvio ve Giulia’nın jenerasyonlarını C-SUV ve B-SUV segmentiyle tamamlayacağımız anlamına geliyor. Önümüzdeki 2 yıl içinde Alfa Romeo’nun içinde yer aldığı pazar kapsamının yüzde 50'sinin üzerinde olacağız" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ