Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan polenler, alerji hastaları için sıkıntılı bir dönem yaşanmasına neden olabiliyor. Ancak uygun olmayan ev ortamı da alerjik bünyeler için ciddi sorunlar yaratabiliyor. Ev tozu akarı, rutubet, mantar sporları, küf gibi etkenler alerjik hastalıkları tetikleyebiliyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Soysal, uygun olmayan ev ortamının yaratabileceği alerjik sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

TEHLİKE EVİN İÇİNDEN GELEBİLİR

Alerjiye neden olan alerjenler genellikle polen, evcil hayvan tüyü, gıda gibi organik maddelerdir. Normalde insan vücuduna zararı olmayan bu maddeler bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyonu nedeniyle alerjik insanlarda tepkimelere neden olabilmektedir. Stres, yoğun çalışma ortamı, hava kirliliğinin artması, gıdalara eklenen katkı maddeleri alerjilerin görülme sıklığının artmasına yol açtığı bilinmektedir. Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan polenler alerji hastaları için sıkıntılı bir dönem yaşanmasına neden olsa da ev tozu akarı, rutubet, mantar sporları, küf gibi etkenlerin bulunduğu ev ortamı da alerjik hastalıkları artırabilmektedir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ