Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Akşam 19.00'dan sonra yemek yememek kilo verilmesini sağlar mı?
        • 1

          KİLO VERMEYE YARDIM EDİYOR MU?

          Uyumadan birkaç saat önce yemek yemeyi kesmenin, kilo kontrolü üzerinde önemli bir yere sahip olduğu hatta kilo vermede etkin bir rol oynadığı düşünülüyor.

          Habertürk Hayat'ta yer alan haber, konuya ışık tutuyor;

          1500 kişiden, 550'si yani yüzde 37’lik kesim en son yemeğini akşam 7’de yediğinde kolay kilo vereceğine inanıyor ancak sağlıklı kilo vermek için temel kural yemeğin ne zaman yenildiği değil, gün içinde ne kadar yenildiği ve ne kadar fiziksel aktivite yapıldığıdır.

          Çalışmalar öğünlerde miktarlar açlık durumuna göre ayarlandığında bireylerin akşam 7’den sonra yemek yediklerinde yağlanmadıklarını, daha kolay kilo verdiklerini gösteriyor.

          Bu araştırma, kilo vermek adına kesin bir saatin bulunmadığına işaret ediyor.

          Ancak bununla beraber, bu beslenme düzeninin vücuda sağladığı başka yararlardan da bahsedebiliriz. Uykudan birkaç saat önce yemek yemek, sindirim sisteminin yemekleri sindirdikten sonra diğer organlarla birlikte dinlenmesini sağlıyor.

          Aynı zamanda hâlihazırda bir diyet yapıyorsanız bu düzen, metabolizmanızın da hızlanmasına yardım ediyor.

        • 2

          UYKU KALİTESİNİ ARTIRIYOR

          Günün son öğünü ile yatış saati arasındaki birkaç saatlik zaman vücuda çok iyi geliyor. Sindirim sistemi, kişi uykuya dalmadan önce sindirimi gerçekleştirerek dinlenmeye geçiyor. Uzmanlar, bunun kişinin uyku kalitesini artırdığını ve ertesi gün de zinde uyanmanın anahtarı olduğunu belirtiyor.

        • 3

          DİYABET VE KANSERDEN KORUYOR

          Tip 2 diyabet sayısında ciddi bir artış var ve yatmadan en az 2,5 saat önce yemek yeme rutini, bu hastalığı önemli derecede etkiliyor.

          Bu alışkanlık sayesinde; vücuda bir dinleme süresi vererek, insülinin daha iyi emilmesi sağlanıyor. Uzmanlar, sadece diyabet değil, geç akşam yemeğinin de kansere yakalanma şansını artırdığını belirtiyor.

        • 4

          DÜZENLİ BESLENMEYE YARDIM EDİY0R

          Son öğününü 19'da yiyen biri, diğer öğün saatlerini de ayarlamak durumunda kalır. Bu da düzenli bir beslenmeye sahip olma şansı verir.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa