Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Atatürk Kültür Merkezi'nde 27 Nisan haftasında öne çıkan etkinlikler şu şekilde:

ANADOLU ATEŞİ // 27 MART // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3.000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran Anadolu Ateşi, 27 Mart Pazartesi akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonunda izleyicilerle buluşacak. Bugüne kadar 85 ülkede, 3.500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek kültürel bir şölen yaşatıyor.

MÜZİK TAKVİMİ // 28 MART // AKM MÜZİK PLATFORMU // 18.00

AKM Müzik Platformunda 28 Mart Salı günü, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun 2022-2023 sezonunda başladığı “Müzik Takvimi” programı kapsamında dünya tarihinin mart takviminden müzik kültürümüze yansıyan eserlerden örnekler sunulacak. Türkiye ve dünya tarihinde iz bırakan sosyal, kültürel, sanatsal ve siyasi olaylar ile müzik kültürümüz arasında şaşırtıcı bağlar kuran programı, Şef Mehmet Güntekin hazırlayıp sunuyor. Dev ekrana yansıtılan fotoğraf ve belgelerle dinleyiciyi zaman tünelinde bir yolculuğa çıkaran konserde, solistler Bekir Ünlüataer ve Aybige Demir Okan ile sazlarda Şehnaz Ayan, Serap Çağlayan ve Murat Aydemir sahnede olacak.

M. FATİH ÇITLAK’IN ANLATIMIYLA ÂSİTÂNE MEŞKLERİ “AKM ÖZEL” // 28 MART // AKM TİYATRO SALONU // 20.30

Medeniyet birikimini nesilden nesile aktaran meşk geleneği AKM seyircisiyle buluşuyor. Sanat yönetmenliğini Yüce Gümüş’ün üstlendiği ‘Âsitâne Meşkleri’, M. Fatih Çıtlak’ın anlatımıyla Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından 28 Mart Salı günü AKM Tiyatro Salonunda icra edilecek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ