Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Günümüz insanı zayıflamak ve sağlıklı olmak için diyet arayışı içinde... Bu konudaki pek çok yeni diyet önerisi ve moda diyet akımlarıyla insanların hem kafası karışıyor hem de sağlıkları bozuluyor.

Masa başında yapılan ve yaşanılan yerin dışındaki gıdaları içeren farklı diyet önerileri, gerçekçi ve sağlıklı olmayıp, diyette yer alan gıdaları bulma konusunda da uygulayan kişiye fazladan masraf getiriyor.

AKDENİZ DİYETİ 'SOYUT KÜLTÜREL MİRAS' İLAN EDİLDİ

"Akdeniz coğrafyasında yer alan ülkemiz, beslenme konusunda bizlere büyük fırsatlar sunuyor" diyen İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, "Akdeniz, ılıman ve güneşli ikliminin sağladığı çeşitli yiyecekler; kışın ise turunçgiller, karnabahar ve brokoli gibi meyve-sebzeleri ile insanlara sağlıklı ve zinde bir yaşam sürdürme imkânı sağlıyor.Yüzlerce bilimsel araştırma makalesi ile faydası kanıtlanmış Akdeniz diyeti, UNESCO tarafından 2013'te 'Soyut Kültürel Miras' olarak ilan edildi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2012’de, Akdeniz diyetinin dünya genelinde uygulanabilirliği üzerine pilot bir proje başlatıldı" dedi.

Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ