Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu Antalya Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Salgının araya girmesiyle uzun bir aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çok yoğun bir diplomasi haftası olduğunu vurgulayan Çelik, bu sürecin NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile önemli üst düzey görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatan Çelik, "Çok yoğun bir görüşme trafiği vardı. NATO'nun gündemi de önemliydi. Önümüzdeki yılların konseptinin ne olacağına dair bir tartışmaydı. Cumhurbaşkanımız burada Türkiye'nin görüşlerini kapsamlı bir şekilde açıkladı. İkili görüşmelerin hemen hemen en yoğun olduğu zirvelerden bir tanesi oldu. Hem ikili ilişkiler ele alındı hem terörizmle göçle mücadele gibi birçok konu ele alındı. Fransa ile uzun zamandır süren tartışmalar var. O bağlamda bu görüşmenin çok pozitif bir havada geçtiğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ