Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Adres değişikliği nasıl yapılır? Seçim öncesi İkametgah değişikliği işlemi bitti mi? (e-Devlet) - Merak Edilenler Haberleri

        Adres değişikliği işlemini yapmayan vatandaşlar, yaşadıkları yerde oy kullanamayacak ve erken seçimde oy kullanma hakkını kaybedecek. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü son tarihi duyurmuştu.

        ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASILYAPILIR?

        Nüfus Müdürlükleri, adres değişikliği yapmak isteyen binlerce vatandaşın akınına uğradı. Adres değişikliği işlemini yaparak eski ikametini yeni adresine taşıyacak olan vatandaşlar, bu işlemi tamamladığında yaşadıkları yerde erken seçimde oy kullanabilecek.

        Adres değişikliği işlemi için 12 Mayıs 2018 tarihi son gündü.

        REKLAM

        İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ NEREDEN YAPILIR?

        İkmatgah değiştirmek için bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğüne başvurmalısınız. Adres değişikliği yapılırken beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez. Ancak adres bildirimi yaptıktan sonra sizinle beraber yaşayanlar varsa onlarla da başvuruya gitmeniz gerekiyor. Yani boş bir adres için ikametgah bildirimi yapmak için tek başınıza gidebilirsiniz. Ancak sizden önce aynı adrese ikametgah başvurusunda bulunan varsa (eşiniz, anneniz vs.) onunla beraber Nüfus Müdürlüğüne başvurmalısınz.

        REKLAM

        Beyan edilen adres dolu ise adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası gibi belgeler istenir.

        E-DEVLET İLE ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

        E Devlet'te giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Nüfus Genel Müdürlüğünün alt sekmelerinden Adres Değişikliği Bildirimi, ikametgah değişikliği için kullanılabilir. Kişisel bilgilerinizin güvenliğini sağlamak nedeniyle bu hizmetten faydalanabilmeniz için kimlik doğrulaması yapmalısınız. Bu da mobil imza ya da elektronik imza ile oluyor. E Devlet genellikle ikamet belgesi almak için kullanılıyor.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa