Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rüşan Anıl ATAR/ADANA, (DHA)ADANA´da terör örgütü DEAŞ´ın sözde `Adana Emiri´ olduğu öne sürülen Mahmut Özden´in yakın akrabası olan ve örgütün sözde cihat ilan ettiği bölgelere savaşçı olarak gönderilmek isteyen Seyfettin K. (23), yakalandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi´nde terör örgütü DEAŞ´a yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, örgütün sözde `Adana Emiri´ olduğu öne sürülen ve geçen yıl düzenlenen bir operasyonda yakalanıp tutuklanan Mahmut Özden´in yakın akrabası olduğu öğrenilen Seyfettin K., gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel dokümanların yanı sıra ideolojik eğitime yönelik kitaplar ele geçirildi. Örgüt tarafından verilen sözde ders ve sohbet toplantılarına da katıldığı belirlenen Seyfettin K.´nin, Türkiye´yi `tağut´ olarak gördüğü iddia edildi. Örgüt tarafından beyni yıkanan Seyfettin K.´nin, örgütün sözde cihat ilan ettiği bölgelere savaşçı olarak gönderilmek istediği öne sürüldü.

        Emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Seyfettin K., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece `silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi.DHA-Güvenlik Türkiye-Adana / Merkez Rüşan Anıl ATAR

        2020-06-06 09:42:42

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa