Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GENÇLERLEBULUŞTU

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, geçmiş yıllarda sanayi, teknoloji ve havacılık alanlarında yaşanan zorluklardan bahsederek, Türkiye’nin ilk yerli uçağını üreten Vecihi Hürkuş’un ve devrim otomobillerinin hikayesini anlattı. Kacır, “Sonunda Türkiye’de bir irade ortaya çıktı ve ‘Bu ülkenin neye ihtiyacı varsa kendi öz evlatlarımızın alın teriyle bu teknolojiyi geliştireceğiz’ dedi. Nihayetinde Türkiye’nin öz evlatları, Türkiye’nin mühendisleri, teknisyenleri, bilim insanları Türkiye’nin havacılıkta altın çağını bu millete yaşattılar. Bayraktar, Anka, Akıncı, Aksungur, Hürkuş, Hürjet, Atak, Gökbey, Kızılelma ve Kaan ile Türk milleti gökyüzüne imzasını attı. Bu Türk gençlerinin önü açıldığında, önlerindeki engeller kaldırıldığında neleri başarabileceğinin en açık ispatıdır. Türk gençleri diyorum çünkü bu projelerin her birinde ekiplerin ortalama yaşı 27, 28’dir. Gencecik, pırıl pırıl insanlar alın teri, akın teri döküyorlar ve tarihe Türk milletinin imzasını atıyorlar. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki bu salondaki genç kardeşlerimiz gibi TEKNOFEST kuşağının önünü açarsak, Türk gençlerinin önünü açarsak Allah’ın izniyle tüm alanlarda başarı hikayelerinin sayısını çoğaltmak mümkündür” diye konuştu.

        Alper Gezeravcı ise “Önümüzdeki süreçte hazırlıklı olun daha nice güzel hak ettiğiniz, gururunu yaşamayı fazlasıyla beklediğiniz daha nice hedefler gerçekleşiyor olacak. Yakın süreçte 2026-2028 aralığında gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerden bir tanesi, Sayın Bakanımızın da az önce bahsettiği gibi kendi roketimiz ve kendi yetki sistemimizle aya erişim. Öncelikle sert iniş, takiben yumuşak iniş” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa