Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Adana Haberleri

ADANA (AA) - Adana’da korsan gösteri düzenleyerek polislere el yapımı patlayıcılarla (EYP) saldırıda bulundukları ve PKK terör örgütü üyesi oldukları öne sürülen 1'i tutuklu 3 kişi hakkında, 15 yıldan 59 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı internet sitesinden yapılan çağrısı üzerine 2015-2016 yıllarındaki değişik tarihlerde Anadolu Mahallesi Çukurova Caddesi’nde korsan gösteri düzenleyerek polis memurlarına el yapımı patlayıcılarla saldırıp araçlarına zarar verdikleri iddia edilen tutuklu Yusuf B. ile tutuksuz A.C.E. ve R.Ç. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Savcı, PKK/KCK terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen 3 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapmak", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma", "toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma", "görevi yaptırmamak için direnme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklardan Yusuf B. için 59 yıl, A.C.E. için 54 yıl ve R.Ç. için de 15 yıl hapis cezası istendi.

İddianamede sanıkları teşhis eden gizli tanık "Eylül"ün ifadesine de yer verildi.

Baskılar nedeniyle birçok eyleme katıldığını, hakkında işlemler yapıldığını ve pişman olduğunu itiraf eden gizli tanık, halen mahallede zorla eylemlere götürülen kişiler olduğunu gördüğünü anlattı.

Eylemlere katılan kişilerin genelde MOBESE kameralarına yakalanmamak için yüzlerini maske veya bez parçalarıyla kapattıklarını belirten gizli tanık Eylül, şunları kaydetti:

"Eylemler öncesi gizliliğe dikkat ederek birbirlerini eylem için telefonla aramazlar, yüz yüze görüşmeye dikkat eder, kendi aralarında şifre kullanırlar veya sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenirler. Terör örgütünün yapmış olduğu kepenk kapattırma, işe gitmeme, toplu taşıma araçlarını mahalleye sokmama adı altında hayatı durdurma eylemlerine yönelik Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi üzerinde bulunan Halkların Demokratik Partisi ilçe binasında dağıtılması için bildiri hazırlanır. 'Hayatı durdurma' isimli bildiriler terör örgütü adına düzenlenen eylemlere katılan, eylemler için örgütsel malzeme temin eden çevresinde 'Mezarcı Şahin' olarak bilinen şahıs ile birlikte bazı kişilere verilir. Bunlar aracılığıyla mahallede evlere, iş yerlerine, kahvehanelere dağıtılır."

Gizli tanık, bazı esnaf ve şoförlerden para toplanarak molotofkokteyli için benzin, el yapımı patlayıcılar için de malzeme alındığını ileri sürerek kimsenin korkudan şikayetçi olamadığını kaydetti.

Sanıkların önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri