Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD'den bin ayrı Çin ürününe vergi muafiyeti - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi´nin yayınladığı muafiyet listesine göre Trump yönetimi, 1000 civarındaki Çin malına vergi muafiyeti tanıdı.

        Nikkei Asian Review'da çıkan habere göre, ABD'nin 250 milyar dolar değerindeki Çin malına fikri mülkiyet ihlali nedeniyle üç kez getirdiği ve ticaret savaşına neden olan ek vergilerin yürürlüğe girmesinden itibaren ABD Ticaret Temsilciliği'ne çok sayıda muafiyet başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.

        Ekim ayından bu yana başvuruların 10 bini aştığı belirtilirken, bunlardan 1000 tanesinin reddedildiği ve incelemelerin sürdüğü açıklandı.Muafiyet tanınan1000 civarı Çin malı ürün ise temmuz ayında yüzde 25 ek gümrük vergisine tabi tutulan endüstriyel makine ve elektronik ekipmanları kapsadığı ortaya çıktı.

        REKLAM

        Muafiyet, ek gümrük vergilerinin yürürlüğe girdiği 6 Temmuz tarihinden itibaren geriye dönük olarak geçerli olacak.

        Muaf tutulan ürünler arasındakağıt yapım ekipmanı, konveyör bant bileşenleri, klima termostatları, endüstriyel makineler ve elektronik parçalar gibi ürünler bulunuyor.

        Başvuruları değerlendirmeye devam eden temsilciliğin henüz ağustos ve eylül ayında devre giren ve özellikle yarı iletkenleri kapsayan ürünler için alacağı karar merakla bekleniyor.

        ABD Başkanı Donald Trump, dün Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ticari krize yönelik anlaşmada önemli bir mesafe katedildiğini bildirmişti

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa