Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Otomotiv sektöründe son aylarda önemli gelişmeler yaşandı. Yaz aylarının başında, Çin'den ithal edilen tüm otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulamaya alınırken, aradan çok geçmeden bu sefer de plug-in hibrit otomobillerin ÖTV oranlarında güncellemeye gidildi. En son geçtiğimiz günlerde ise otomotiv ticaretini düzenleyen yönetmelikte kapsamlı değişiklikler yapıldı.

İşte tüm bu değişimlere ayak uydurmaya çalışan markalar, bir yandan artan Euro kuru kapsamında fiyatlarını yukarı doğru güncellemeye başlarken, bir yandan da yeni modellerini Türkiye'ye getirmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Yakında satışa sunulacak modellerin hangileri olacağını ise Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerinden öğreniyoruz.

TSB'nin kamuya açık şekilde yayınladığı Kasko Değer Listesi'ne göre, 4 markanın yeni modelleri tüketici ile buluşmak için gün sayıyor. Söz konusu listede, bu modellerin donanım özellikleri ve fiyatları da yer alıyor. Dolayısı ile, resmi açıklamalardan önce otomobillerin fiyatları da öğrenilmiş oluyor. Şimdi gelin, yakında Türkiye'de satışa sunulacak otomobil ve ticari araçların özelliklerine ve fiyatlarına yakından bakalım.

PICK-UP MODELİ GELİYOR

Çinli otomotiv üreticisi Foton'un kamyonları, Otokar ile 2013 yılında yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'de üretiliyor. TSB'nin Kasko Değer Listesi'ne göre, Foton, pick-up modeli Tunland'ı Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor.

Elite, Flagship ve Flagship+ olmak üzere 3 farklı donanım ile Türkiye'de satışa sunulacak Foton Tunland'ın fiyatı, Kasko Değer Listesi'nde 1.5 milyon TL'den başlayacak şekilde yer alıyor. Pick-up modelin fiyatı 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ