Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Son dakika haberleri... -21'de Çıldır'daki buz üzerinde önce atlı kızak sonra balıkkeyfi
        • 1

          Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyü yakınlarına gelen turistler, buz tutan gölün üzerinde sıcak çaylarını yudumlarken bir yandan da atlı kızaklarla keyifli anlar yaşıyor.

        • 2

          BUZ KALINLIĞI YAKLAŞIK 40 SANTİMETRE

          Ziyaretçiler, buz kalınlığının yaklaşık 40 santimetreye ulaştığı Çıldır Gölü'nün simgesi haline gelen atlı kızaklara binerek gezinti yapıyor.

        • 3

          'HEYECANLI ANLAR YAŞADIK'

          Adana'dan gelen Raziye Duru, buz üzerinde ilk defa yürüdüğünü söyledi. Çıldır Gölü'nü çok beğendiğini anlatan Duru, hayatında ilk kez atlı kızağa bindiğini ve heyecanlı anlar yaşadığını aktardı.

        • 4
        • 5

          'GÜZEL BİR KIZAK KEYFİ'

          Ziyaretçilerden Nurten Aygün ise buz üzerinde unutulmaz anlar yaşadıklarını dile getirerek, "İlk kez böyle bir deneyim yaşıyoruz. Adana'da kar görmek mümkün değil. Biz de yakalamışken tadını çıkarıyoruz. Arkadaşlarla güzel bir kızak keyfi yaşadık ve çok memnun kaldık" diye konuştu.

        • 6
        • 7
        • 8

          'KAR GÖRMEYEN İNSANLAR OLARAK MUTLU OLDUK'

          Atlı kızağa binen Sibel Televi de buz tutan göl üzerinde farklı bir deneyim yaşadıklarını belirterek, "Adana'da güneşe ateş ediyorduk burada donmaya geldik. Çok heyecanlıyız, çok güzel bir yer. Atlı kızak mükemmeldi. Hava çok soğuk ama güzel bir an yaşadık. İlk defa buz üzerine kızakla çıkıyoruz. Kar görmeyen insanlar olarak çok mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

        • 9
        • 10

          KAR MOTORLARI DA BULUNUYOR

          Çıldır Gölü'nde ziyaretçilere, atlı kızaklar dışında kar motorlarıyla da gezme imkanı sunuluyor.

        • 11
        • 12

          'ESKİMO' USULÜ BALIK AVI

          Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü, turistlere keyifgli anlar yaşatmanın dışında son günlerde "Eskimo" usulü balıkçılığa da ev sahipliği yapıyor.

        • 13

          ONLAR DA KIZAKLARLA GELİYOR

          Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyünde balıkçılık yapan vatandaşlar, soğuk havaya aldırış etmeden, sabahın erken saatlerinde atlı kızaklarla buzla kaplı gölün orta kısmına doğru ilerliyor.

        • 14

          BUZU KIRIP, BİR GÜN BEKLİYORLAR

          Kazma ve küreklerle kalın buz tabakasını kıran balıkçılar daha sonra ağlarını suyun derinliklerine bırakarak 1 gün bekletiyor. Heyecanlı bekleyişin ardından atlı kızaklarla buzlu gölün üzerinde keyifli yolculuk yaparak aynı bölgeye ulaşan balıkçıklar, buzları tekrar kırdıktan sonra bıraktıkları ağları çekiyor. Sabırlı bekleyişin ardından balık dolu ağları çeken balıkçılar, büyük sevinç yaşıyor.

        • 15

          GÜNDE 20-30 KİLOGRAM BALIK

          Balıkçılardan Dural Daşdemir, Çıldır Gölü'nde kızakçılık yaparak balık avladığını söyledi. Köyleri göle yakın olduğu için sürekli bölgeye geldiklerini ifade eden Daşdemir, şöyle konuştu:

          "Kızak turu keyfinden sonra Eskimo usulü balık tutuyoruz. Burada tuttuğumuz balıkları da müşterilerimizle paylaşıyoruz. Akşam saatlerinde ağları suya bırakıyoruz, bir gün sonra öğleye doğru çekiyoruz. Hava soğuk her taraf buzla kaplı, balıklar canlı canlı çıkıyor. Her gün yaklaşık 20-30 kilogram balık çıkarıyoruz. Hava soğuk, elimiz buza, suya, balığa değdiği için üşüyoruz ama o geleneği halen yaşatmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz."

        • 16

          BALIKLAR MÜŞTERİLERE İKRAM EDİLİYOR

          Balıkçılardan Ertan Daşdemir de yıllardan beri Eskimo usulü balık avladıklarını belirterek, "Göl buz tuttuğu zaman ağlarımızı hazırlıyoruz, buzları ilkel bir şekilde kazma ve küreklerle kırıyoruz. 20-30-50 metrelik ağlarımızı buzun altına bırakıyoruz. Belirlediğimiz iki noktada ağları alarak balıkları canlı canlı çıkartıyoruz ve gelen müşterilere ikram ediyoruz" dedi. Daşdemir, suyun soğuk olması nedeniyle balıkların da daha lezzetli olduğunu sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa